Αρχική Ελλάδα Ιράν: Ουρές στα πρατήρια καυσίμων σε Τεχεράνη και άλλες πόλεις

Ιράν: Ουρές στα πρατήρια καυσίμων σε Τεχεράνη και άλλες πόλεις

25
0


Υπό τον φόβο αντιποίνων βρίσκεται ο ιρανικός λαός, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησε την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, η χώρα εις βάρος του Ισραήλ. Το Τελ Αβίβ έχει κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή του να απαντήσει στην πυραυλική επίθεση εντός των επόμενων ημερών, με πιθανά πλήγματα κατά πετρελαϊκών ή ακόμη και πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης.

Τα ισραηλινά αντίποινα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και στοχευμένες δολοφονίες, καθώς και αεροπορικά πλήγμα, όπως δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στο Axios. Για αυτόν τον λόγο, οι Ιρανοί πολίτες έχουν σπεύσει στα πρατήρια καυσίμων, προκειμένου να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ορκίστηκε ότι η χώρα του θα πάρει εκδίκηση για το μπαράζ των άνω 180 βαλλιστικών πυραύλων που δέχθηκε. Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έχει ακόμη αποφασίσει οριστικά για τη μορφή που θα λάβει η απάντηση, σύμφωνα με το Axios, καθώς θέλει προηγουμένως να διαβουλευτεί με τις ΗΠΑ για τις επιλογές του.

«Έχουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς το πώς θα απαντήσουν οι Ιρανοί σε μια επίθεση, αλλά λαμβάνουμε υπόψη την πιθανότητα να το τερματίσουν, πράγμα που θα αλλάξει εντελώς το παιχνίδι», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος στο Axios.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, κάλεσε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας του «να καταστρέψει το πυρηνικό πρότζεκτ (του Ιράν), τις μεγάλες ενεργειακές εγκαταστάσεις και να καταφέρει κρίσιμο πλήγμα σε αυτό το τρομοκρατικό καθεστώς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ουρές σε πρατήρια καυσίμων

Παράλληλα, οι Ιρανοί σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα έχουν συρρεύσει σε πρατήρια καυσίμων. Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από ξένα ΜΜΕ, όπως το Middle East Eye, καταγράφουν μεγάλες ουρές οχημάτων, μήκους εκατοντάδων μέτρων, σε πρατήρια καυσίμων, καθώς οι Ιρανοί προετοιμάζονται για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι», είπε ένας κάτοικος της Τεχεράνης στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph. «Ενδεχομένως να φύγουμε από την πόλη, είναι πολύ επικίνδυνα για να μείνουμε εδώ, ειδικά επειδή κάποιοι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από κάπου κοντά».

«Ο κόσμος φοβάται και προετοιμάζεται για οποιοδήποτε πιθανό σενάριο, αυτή τη φορά δεν θα είναι όπως την προηγούμενη φορά, το Ισραήλ θα απαντήσει».





zougla.gr