Αρχική Ελλάδα Ένα μόνο αστυνομικό τμήμα παρέλαβε 50 καινούργια VW Golf GTI περιπολικά

Ένα μόνο αστυνομικό τμήμα παρέλαβε 50 καινούργια VW Golf GTI περιπολικά

28
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο στόλος των αστυνομικών αυτοκινήτων της Νότιας Αφρικής δεν έχει τον εντυπωσιακό χαρακτήρα των περιπολικών του Ντουμπάι με τα εξωτικά αυτοκίνητα εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, δεν χρησιμοποιεί Lamborghini όπως οι Ιταλοί για τη μεταφορά οργάνων προς μεταμόσχευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά αυτό που της λείπει σε διάσημες μάρκες, το αναπληρώνει με την ποσότητα των αυτοκινήτων επιδόσεων που διαθέτει. Ένα μόνο τμήμα μόλις παρέλαβε όχι λιγότερα από 50 Volkswagen Golf GTI.

Μπορείτε να καταλάβετε από τα φωτιστικά σώματα ότι αυτά τα GTI βασίζονται στην έκδοση πριν από το facelift, η οποία αποσύρθηκε νωρίτερα φέτος, όταν κυκλοφόρησε το ισχυρότερο Mk 8.5 (ανάμεσα τους υπάρχει και ένα απλό Polo).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λειτουργώντας στην τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, η DMPS σκοπεύει να αναπτύξει προηγμένα μαθήματα εκπαίδευσης οδηγών για να διασφαλίσει ότι οι αστυνομικοί μπορούν να χειριστούν αυτά τα ισχυρά αυτοκίνητα. Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε με τη μορφή απάντησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχολιαστές που άσκησαν κριτική στο αστυνομικό τμήμα σχετικά με την υποτιθέμενη έλλειψη οδηγικών δεξιοτήτων των αστυνομικών.

Αυτά τα GTI δεν είναι τα μόνα που απέκτησαν οι αρχές της Νότιας Αφρικής φέτος. Τον Φεβρουάριο, η Διεύθυνση Έρευνας Εγκλημάτων Προτεραιότητας (γνωστή και ως Hawks) παρέλαβε 22 hot hatches. Η Hawks είναι μια επίλεκτη υπηρεσία επιβολής του νόμου που ερευνά το οργανωμένο έγκλημα, το οικονομικό έγκλημα, τη διαφθορά και άλλα σοβαρά αδικήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι απόλυτα λογικό γιατί οι υπηρεσίες αυτές επέλεξαν το Golf GTI. Είναι ένα πρακτικό και σχετικά προσιτό αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα έχει αρκετή δύναμη για να πιάσει τους επιτήδειους ή να μεταφέρει υπόπτους. Είναι επίσης αρκετά άνετο για καθημερινή χρήση. Στη Νότια Αφρική, το Golf GTI ξεκινά από το ισοδύναμο των 43.000 ευρώ, πριν από την προσθήκη εξοπλισμού αστυνομικού αυτοκινήτου.



zougla.gr