Αρχική Κόσμος Βόρεια Κορέα: «Απίστευτο σφάλμα η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία»

Βόρεια Κορέα: «Απίστευτο σφάλμα η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία»

34
0


Η Βόρεια Κορέα επέκρινε σήμερα την απόφαση των ΗΠΑ να προσφέρουν στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 8 δισεκ. δολαρίων, χαρακτηρίζοντάς την «απίστευτο σφάλμα». Υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά απέναντι σε μια πυρηνική υπερδύναμη όπως η Ρωσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα επικρίνει τις ΗΠΑ για την Ουκρανία.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, αδερφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι κλιμακώνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και οδηγεί την Ευρώπη στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου. «Οι ΗΠΑ και η Δύση δεν πρέπει να αγνοούν ή να υποτιμούν τη σοβαρή προειδοποίηση της Ρωσίας», αναφέρει σε δήλωση που δημοσιεύτηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

«Είναι πραγματικά σε θέση οι ΗΠΑ και η Δύση να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες καθώς παίζουν απερίσκεπτα με τη φωτιά απέναντι στη Ρωσία, η οποία είναι μια πυρηνική υπερδύναμη;», διερωτήθηκε.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, παραμένει στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό.

Συγκεκριμένα η Κιμ Γιο Τζονγκ έκανε λόγο για «Απίστευτο σφάλμα και ανόητη πράξη»

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η Ρωσία δεχόταν πυραυλική επίθεση, υπογραμμίζοντας πως ακόμη και επίθεση με συμβατικά όπλα από χώρα η οποία στηρίζεται από μια πυρηνική δύναμη, θα μπορούσε να θεωρηθεί κοινή επίθεση των δύο.

Η υποστήριξη στον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ένα επικίνδυνο και ανεύθυνο στοίχημα, υποστήριξε η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, συμπληρώνοντας ότι η νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία – εκτιμώμενης αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων – είναι «απίστευτο σφάλμα και ανόητη πράξη».

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν κατηγορήσει την Πιονγκγιάνγκ ότι προμηθεύει τη Ρωσία με πυρομαχικά και πυραύλους για να υποστηρίξει τον πόλεμό της στην Ουκρανία, κάτι που αρνείται η Βόρεια Κορέα.



in.gr