Αρχική Κόσμος Ιράν: «Ο Αλί Χαμενεΐ μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας»

Ιράν: «Ο Αλί Χαμενεΐ μεταφέρθηκε σε ασφαλή τοποθεσία υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας»

22
0


Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία μέσα στη χώρα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας να έχουν ληφθεί επί τόπου, δήλωσαν στο Reuters δύο περιφερειακοί αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν από την Τεχεράνη.

Σε επαφή με τη Χεζμπολάχ

Οι πηγές δήλωσαν πως το Ιράν είναι σε συνεχή επαφή με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες περιφερειακές οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν προκειμένου να καθορίσουν το επόμενο βήμα μετά την ανακοίνωση από το Ισραήλ ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε ένα πλήγμα στη νότια Βηρυτό χθες, Παρασκευή.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Χασάν Νασράλα.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο του Νασράλα. Ωστόσο, «έχει χαθεί η επαφή» μαζί του, δήλωσε σήμερα στο AFP πηγή προσκείμενη στο σιιτικό κίνημα του Λιβάνου.

«Έχει χαθεί η επαφή με τον Χασάν Νασράλα από χθες (σ.σ. Παρασκευή) το βράδυ», δήλωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, ενώ λίγο νωρίτερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ σε επιδρομή του χθες στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Η απειλή του αρχηγού του ισραηλινού στρατού

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χέρζι Χαλέβι, δήλωσε επίσης σήμερα ότι το Ισραήλ δεν έχει εξαντλήσει τα μέσα που διαθέτει με την εξάλειψη του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

«Δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Το μήνυμα είναι απλό: όποιον απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ, ξέρουμε πώς θα τον φτάσουμε», σημείωσε ο στρατηγός Χαλέβι σε ανακοίνωσή του.



in.gr