Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: 4 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θα ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ για ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ σε ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ από...

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: 4 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θα ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ για ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ σε ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ από τον DANIEL

52
0

«Εθνική και πατριωτική πολιτική είναι να στεριώσει η βιομηχανία και ο πρωτογενής τομέας στην χώρα και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό, καθώς πρέπει να μπει ένα τέρμα στην δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας», σημείωσε κατά την διάρκεια της σύσκεψης που είχε με παραγωγικούς φορείς της περιοχής ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας είναι ένα βαθύ και δύσκολο θέμα τονίζοντας ότι αν αλλάξουμε την αξία της δουλειάς θα καταστραφούμε εθνικά.

Σημείωσε δε γι’ αυτό ότι θα υπάρξει ειδική παρουσίαση για το παραγωγικό πλάνο της χώρας στις 21 Οκτωβρίου.

Ο Υπουργός βρέθηκε στην περιοχή για την ενίσχυση των δυνητικά δικαιούχων χρηματοδότησης επιχειρήσεων που επλήγησαν από το φαινόμενο DANIEL τον Σεπτέμβριο του 2023.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν συμπεριλήφθηκαν είναι οι:

• Αγριά, Αλυκές, Άνω και Κάτω Λεχώνια, Πλατανίδια, Γλαφυρά του Δήμου Βόλου,
• Καλά Νερά, Κορώπη, Γατζέα, Μηλιές, Λύρη του Δήμου Νοτίου Πηλίου,
• Αμαλιάπολη, Πτελεός, Αχίλλειο, Σούρπη ,Πλάτανος, του Δήμου Αλμυρού,
• Κεραμίδι, Βένετο, Κανάλια, Κερασία, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλος του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Όπως σημείωσε κατά την σύσκεψη ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος που παρενέβη για το συγκεκριμένο ζήτημα των ενισχύσεων στις επιχειρήσεις «ο Υπουργός αντέδρασε αμέσως με ενίσχυση των επιχειρήσεων στις συγκεκριμένες περιοχές ύψους 3,5 έως τα 4 εκατ. ευρώ και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Ο Daniel επέφερε την κατάρρευση της τοπικής οικονομίας στο σύνολό της, γι’ αυτό και θα πρέπει να ενισχυθεί ολόκληρος ο Νομός και να μην υπάρξουν εξαιρέσεις».

Ταυτόχρονα υπήρξε η δέσμευση του Υπουργού ότι οι διαδικασίες θα είναι ταχύτατες και οι ενισχύσεις θα δοθούν μέσα στο 2024.