Αρχική Ελλάδα Η απίστευτη πατέντα της Ford που εμποδίζει την κρυφή μεταφορά ναρκωτικών

Η απίστευτη πατέντα της Ford που εμποδίζει την κρυφή μεταφορά ναρκωτικών

36
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα σύγχρονα οχήματα είναι εξοπλισμένα με κάμερες, μικρόφωνα και άλλους αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας που τα καθιστούν πιο έξυπνα από ποτέ. Μπορούν να ανιχνεύσουν και να αποτρέψουν επικείμενες συγκρούσεις, να καθορίσουν αν κουράζεστε πολύ για να οδηγήσετε, και θα μπορούσαν μια μέρα να σας βοηθήσουν να μην γίνετε άθελά σας πιόνι σε ένα σχέδιο διακίνησης ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Ford, το οποίο κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2023 και δημοσιεύθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 2024, περιγράφει ένα «σύστημα ανίχνευσης άγνωστου φορτίου και συλλογής αποδεικτικών στοιχείων» που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τους ιδιοκτήτες οχημάτων από το να γίνουν άθελα τους πιόνια των εμπόρων ναρκωτικών.

Είναι συνηθισμένο στις Η.Π.Α. οι διακινητές ναρκωτικών να περνούν λαθραία εμπορεύματα κρύβοντας τα σε οχήματα αγνώστων, παραλαμβάνοντας τα μετά, χωρίς να διακινδυνεύσουν στιγμή την ελευθερία τους και χωρίς οι ιδιοκτήτες να καταλάβουν το παραμικρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα της Ford θέλει να αποτρέψει τέτοιου είδους καταστάσεις μέσω των διαφόρων αισθητήρων και καμερών του οχήματος, που περιλαμβάνουν τον έλεγχο του βάρους του οχήματος, την ακρόαση για κοντινή ύποπτη δραστηριότητα και τη σάρωση για άγνωστες ραδιοσυχνότητες GPS που ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο, καθώς οι διακινητές συχνά παρακολουθούν τη θέση του θύματός τους για να ανακτήσουν το λαθρεμπόριο στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Εάν το σύστημα ανιχνεύσει κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα, όπως κάποιος που στέκεται πολύ κοντά στο όχημα για πολύ ώρα ή απότομη αύξηση του βάρους, τότε μπορεί να ενεργοποιήσει τις κάμερες, να καταγράψει το περιβάλλον και να αποθηκεύσει το υλικό ως αποδεικτικό στοιχείο. Αλλά όπως και η πατέντα για τις διαφημίσεις μέσα στο όχημα, πρόκειται απλώς για μια πατέντα προς το παρόν, και οι εταιρείες αγαπούν να προστατεύουν την πνευματική ιδιοκτησία ακόμη και αν δεν χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο για την Ευρώπη, όμως στις Η.Π.Α. η «τυφλή» μεταφορά ναρκωτικών με Ι.Χ. ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα ότι τα μεταφέρουν, έχει μετατραπεί σε μάστιγα.



zougla.gr