Αρχική Ελλάδα Tesla πήρε φωτιά στην Αγία Παρασκευή ενώ φόρτιζε σε super market

Tesla πήρε φωτιά στην Αγία Παρασκευή ενώ φόρτιζε σε super market

54
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένα μαύρο Tesla Model 3 τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ήταν συνδεδεμένο σε φορτιστή που παρέχει μεγάλο super market στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Το περιστατικό συνέβη χθες (22/9/2024) και είχε ως αποτέλεσμα το αμερικανικό EV να καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό παρά την γρήγορη επέμβαση των πυροσβεστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, δεν έχει καεί η μπαταρία του οχήματος, αλλά το πίσω μέρος του όπως και ο φορτιστής. Κάτι που αποδεικνύει πως η φωτιά δεν προκλήθηκε από την μπαταρία του ηλεκτρικού οχήματος αλλά από κάποιον άλλο παράγοντα όπως π.χ.χ βραχυκύκλωμα ή ζημιά στο καλώδιο φόρτισης.

Η έγκαιρη επέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων περιόρισε γρήγορα τη φωτιά πριν αυτή φτάσει στην μπαταρία, κάτι που θα απαιτούσε πολύωρη διαδικασία κατάσβεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα στατιστικά, οι φωτιές στα ηλεκτρικά οχήματα, είναι τρεις φορές σπανιότερες  συγκριτικά με τις φωτιές σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Παρόλα αυτά είναι αρκετά πιο δύσκολες στην κατάσβεση τους, εάν έχει επηρεαστεί η μπαταρία.



zougla.gr