Αρχική Ελλάδα Νικόλας Πλυτάς: Μια ξεχωριστή ημέρα με τον πρωταθλητή των water sports στην...

Νικόλας Πλυτάς: Μια ξεχωριστή ημέρα με τον πρωταθλητή των water sports στην πλαζ της Βουλιαγμένης

41
0


Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μαζί με τον Νικόλα Πλυτά και τη Red Bull το πρωί της Πέμπτης (19/9) στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Ο πρωταθλητής των water sports μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά του αθλήματός του και μας βοήθησε να κάνουμε τα πρώτα, δειλά μας βήματα στο wakeboard κατανοώντας έτσι πόσο μαγικό αλλά και πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνει.

Με σύμμαχο τον καιρό επιβιβαστήκαμε στο σκάφος όπου ο Νικόλας Πλυτάς μας εξήγησε αρχικά πώς λειτουργεί το foil, η σανίδα με φτερό παρόμοιο με αυτό του αεροπλάνου που του επιτρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού και να επιδεικνύει εντυπωσιακές τεχνικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας ξεκινήσει τα water sports από την ηλικία των 5 ετών, o πρωταθλητής με τις αμέτρητες διακρίσεις σε Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις έχει καταφέρει να κατακτήσει τις θάλασσες ανά τον κόσμο και να παρουσιάσει το ταλέντο του στις πιο αναπάντεχες τοποθεσίες, από την Πορτογαλία και τις Μαλδίβες έως το σεληνιακό τοπίο της Μύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άσος των θαλάσσιων αθλημάτων, που διατηρεί μάλιστα τον τίτλο του πρώτου αθλητή παγκοσμίως που προσγείωσε backflip στο νερό χωρίς βοήθεια μηχανής, κύματος ή αέρα, μας εξέπληξε με τις μοναδικές του δυνατότητες και την άνεση με την οποία κινούνταν πάνω στα απόνερα του σκάφους, κάνοντας το να φαίνεται παιχνιδάκι.

Σύντομα ωστόσο καταλάβαμε την δυσκολία του αθλήματος αφού επιχειρήσαμε και εμείς να δοκιμάσουμε την… τύχη μας στην θάλασσα πάντα υπό τις οδηγίες του πρωταθλητή.

Αφού φορέσαμε τα σωσίβιά μας, ο Νικόλας Πλυτάς μας εξήγησε πώς πρέπει να κινηθούμε με την σανίδα μας στο νερό και έτσι καταφέραμε να κάνουμε και εμείς την θαλάσσια βόλτα μας, για λίγα μέτρα τουλάχιστον, μέχρι να βουτήξουμε και πάλι στα κύματα. Η αίσθηση ήταν μοναδική και ο ενθουσιασμός μας παρόμοιος με αυτόν μικρού παιδιού.

Σίγουρα ήταν ένας ξεχωριστός τρόπος να ανακαλύψουμε τις δυνατότητες για άσκηση και ψυχαγωγία που προσφέρει η θάλασσα και το μόνο βέβαιο είναι πως θα το ξαναδοκιμάζαμε.



zougla.gr