Αρχική Κόσμος «ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ το ΧΑΟΣ σου» η ΧΑΡΙΣ, «ΕΙΣΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΡΙΑ, ΕΦΑΓΑ ΣΦΑΙΡΑ...

«ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ το ΧΑΟΣ σου» η ΧΑΡΙΣ, «ΕΙΣΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΡΙΑ, ΕΦΑΓΑ ΣΦΑΙΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ σας» ο ΤΡΑΜΠ

107
0

Η χειραψία που είχαν Χάρις-Τραμπ στην αρχή του ντιμπέιτ


Τραμπ μέτα την τηλεμαχία: Ήταν το καλύτερό μου ντιμπέιτ

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση που σημείωσε ποτέ σε τηλεμαχία κατηγορώντας τους δυο συντονιστές του ABC ότι δεν φάνηκαν αμερόληπτοι, πως επέλεξαν πλευρά.

«Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο μου ντιμπέιτ (…) ακόμη περισσότερο διότι ήταν τρεις εναντίον ενός!», ανέφερε ο μεγιστάνας μέσω Truth Social

Ο Τραμπ χρησιμοποιεί την τελική του τοποθέτηση για να επιτεθεί στην Χάρις

Είναι τώρα η σειρά του Ντόναλντ Τραμπ να εκφωνήσει την τελική του ομιλία.

Έχει στη διάθεσή του έως και δύο λεπτά – και ξεκινάει επιτιθέμενος στον αντίπαλό του.

«Ξεκίνησε λοιπόν λέγοντας ότι θα κάνει αυτό, θα κάνει εκείνο, θα κάνει όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα – γιατί δεν τα έχει κάνει;» λέει.

«Είναι εκεί για 3,5 χρόνια. Είχαν 3,5 χρόνια για να φτιάξουν τα σύνορα. Είχαν 3,5 χρόνια για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και όλα αυτά για τα οποία μιλήσαμε. Γιατί δεν τα έχει κάνει;

«Θα έπρεπε να φύγει αμέσως τώρα, να κατέβει στον Λευκό Οίκο, να πάει στο Καπιτώλιο, να τους συγκεντρώσει όλους μαζί και να κάνει τα πράγματα που θέλετε να κάνετε, αλλά δεν τα έχετε κάνει – και δεν θα τα κάνετε», είπε.

Και τα δύο λεπτά του αφιερώνονται στο να επιτεθεί στην αντίπαλό του.

Ο κ. Τραμπ κλείνει την ομιλία του λέγοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι «ο χειρότερος πρόεδρος» και ότι η κ. Χάρις «η χειρότερη αντιπρόεδρος στην ιστορία της χώρας μας».

Με αυτό ολοκληρώνεται η ομιλία του και το ζευγάρι αποχωρεί από τη σκηνή χωρίς να μιλήσει ή να ανταλλάξει χειραψία, όπως έκανε στην αρχή του ντιμπέιτ.

Η Χάρις υπόσχεται να είναι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς στην τελική της τοποθέτηση

Οι δύο υποψήφιοι έχουν δύο λεπτά για να κάνουν τις τελικές τους δηλώσεις.

Πρώτη είναι η Καμάλα Χάρις…

Ξεκινά λέγοντας ότι οι τηλεθεατές θα έχουν ακούσει δύο «πολύ διαφορετικά» οράματα για τις ΗΠΑ.

Λέει ότι το ένα «επικεντρώνεται στο μέλλον και το άλλο στο παρελθόν».

«Αλλά, δεν θα γυρίσουμε πίσω», προσθέτει.

Λέει ότι έχει ένα όραμα που κατανοεί τις προσδοκίες και τα όνειρα του αμερικανικού λαού και ότι θα δημιουργήσει μια «οικονομία ευκαιριών».

Απαριθμεί επίσης μια σειρά από πολιτικές, μεταξύ των οποίων η επένδυση στις μικρές επιχειρήσεις, η στήριξη των νέων οικογενειών και «η διατήρηση της θέσης της Αμερικής στον κόσμο».

Ορκίζεται να είναι ένας πρόεδρος που θα «προστατεύσει τις θεμελιώδεις ελευθερίες», λέγοντας ότι αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα της γυναίκας να λαμβάνει αποφάσεις για το σώμα της.

Αναφερόμενη στην εποχή της ως εισαγγελέας, λέει ότι «είχε μόνο έναν πελάτη – τον λαό».

Λέει ότι ποτέ δεν ρώτησε τα θύματα ή τους μάρτυρες αν είναι Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί, και πάντα ρωτούσε μόνο αν είναι εντάξει.

«Αυτό το είδος προέδρου χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή», προσθέτει.

«Σκοπεύω να είμαι ένας πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και να επικεντρωθώ στο τι μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα 10 και 20 χρόνια για να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας επενδύοντας σε εσάς τώρα», καταλήγει.

Ο Πούτιν θα σας έτρωγε για μεσημεριανό, λέει η Χάρις στον Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ερωτάται πρώτα για το πώς ακριβώς θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του να τερματίσει τον πόλεμο εντός 24 ωρών από την ανάληψη των καθηκόντων του – και αν θέλει η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο.

«Θέλω να σταματήσει ο πόλεμος», λέει, προσθέτοντας ότι η Καμάλα Χάρις και ο Τζο Μπάιντεν δεν έχουν κάνει τίποτα για τον τερματισμό του πολέμου – κάτι που διορθώνει, σημειώνοντας ότι έχει συναντηθεί αρκετές φορές με Ουκρανούς ηγέτες.

Ο πρώην πρόεδρος λέει ότι οι ΗΠΑ είναι «μέσα για 250 δισ. δολάρια».

Όσο για το πώς ο ίδιος πώς θα σταματούσε τον πόλεμο, λέει: «Όταν θα είμαι εκλεγμένος πρόεδρος, θα μιλήσω στον έναν, θα μιλήσω στον άλλον. Θα τους φέρω μαζί».

Στη συνέχεια απευθύνεται στον Τζο Μπάιντεν.

«Πού είναι ο πρόεδρός μας; Δεν ξέρουμε καν αν είναι πρόεδρος.

«Ο πρόεδρος δεν ξέρει ότι είναι ζωντανός».

«Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να υπενθυμίσω στον πρώην πρόεδρο ότι δεν κατεβαίνετε εναντίον του Τζο Μπάιντεν – κατεβαίνετε εναντίον μου», απαντά η Καμάλα Χάρις.

Στη συνέχεια μας μεταφέρει μια σειρά από περιπτώσεις όπου συναντήθηκε με Ουκρανούς και Ευρωπαίους ηγέτες για να συζητήσουν και να οργανώσουν την αντίδραση του ΝΑΤΟ.

«Διαφορετικά, ο Πούτιν θα καθόταν στο Κίεβο με τα μάτια του στραμμένα στην υπόλοιπη Ευρώπη, ξεκινώντας από την Πολωνία», λέει.

«Γιατί δεν λέτε στους 800.000 Πολωνοαμερικανούς εδώ στην Πενσυλβάνια πόσο γρήγορα θα παραιτηθείτε για χάρη της εύνοιας και αυτού που νομίζετε ότι είναι φιλία με… έναν δικτάτορα που θα σας έτρωγε για μεσημεριανό», προσθέτει.

«Λατρεύετε τους ισχυρούς άνδρες, αντί να νοιάζεστε για τη δημοκρατία.

Ο Τραμπ «θέλει να γίνει δικτάτορας, λέει η Χάρις

Η κ. Χάρις χρησιμοποιεί τον αντίλογό της για να επισημάνει ότι υποστηρίζει το Ισραήλ για «ολόκληρη την καριέρα της» και ότι ο κ. Τραμπ «θαυμάζει τους δικτάτορες».

Λέει ότι «θέλει να γίνει δικτάτορας μια μέρα».

«Είναι γνωστό ότι είπε ότι όταν η Ρωσία μπήκε στην Ουκρανία, ήταν πανέξυπνο», προσθέτει.

«Είναι γνωστό ότι αντάλλαξε ερωτικές επιστολές με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και είναι απολύτως γνωστό ότι αυτοί οι δικτάτορες και οι αυτοκράτορες επιθυμούν να γίνετε και πάλι πρόεδρος, επειδή είναι τόσο σαφές ότι μπορούν να σας χειραγωγήσουν με κολακείες και χάρες».