Αρχική Κόσμος ΗΠΑ: Η πρόεδρος στη δίκη Μπάλντουιν κάλεσε την εισαγγελέα ως μάρτυρα και...

ΗΠΑ: Η πρόεδρος στη δίκη Μπάλντουιν κάλεσε την εισαγγελέα ως μάρτυρα και απέρριψε την υπόθεση

68
0


Μια δικαστής του Νέου Μεξικό έβαλε την Παρασκευή ένα ξαφνικό και εντυπωσιακό τέλος στην υπόθεση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά του Άλεκ Μπάλντουιν, απορρίπτοντάς την εν μέσω της δίκης του ηθοποιού και λέγοντας ότι δεν μπορεί να ανασυρθεί ξανά από το αρχείο, καθιστώντας την απόφαση απόρριψης τελεσίδικη εξαιτίας κακοδικίας.

Η δικαστής Μαίρη Μάρλοου Σόμμερ απέρριψε την υπόθεση με επιφύλαξη με βάση την κακή συμπεριφορά της αστυνομίας και των εισαγγελέων σχετικά με την απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων από την υπεράσπιση για τον πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Ο Μπάλντουιν έκλαψε, αγκάλιασε τους δύο δικηγόρους του, έκανε χειρονομία προς το μπροστινό μέρος του δικαστηρίου και στη συνέχεια γύρισε για να αγκαλιάσει την σύζυγό του Ιλάρια που επίσης έκλαιγε, κρατώντας την αγκαλιά. Μπήκε σε ένα SUV έξω από το δικαστήριο της Σάντα Φε χωρίς να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης. Ο 66χρονος Άλεκ Μπάλντουιν θα μπορούσε να τιμωρηθεί με 18 μήνες φυλάκιση σε περίπτωση καταδίκης.

«Η καθυστερημένη ανακάλυψη αυτών των στοιχείων κατά τη διάρκεια της δίκης εμπόδισε την αποτελεσματική χρήση των αποδεικτικών στοιχείων με τέτοιο τρόπο που επηρέασε τη θεμελιώδη αμεροληψία της διαδικασίας», δήλωσε η Μάρλοου Σόμερ. «Αν αυτή η συμπεριφορά δεν φτάνει στο επίπεδο της κακής πίστης, σίγουρα πλησιάζει τόσο κοντά στην κακή πίστη ώστε να παρουσιάζει σημάδια καψίματος».

H Ιλάρια και Άλεκ Μπάλντοιν κλαίνε μετά την αθώωση του 66χρονου ηθοποιού για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Η ειδική εισαγγελέας επετράπη να καταθέσει

Η Αλεξάνδρια Χάνκοκ ειδική ερευνήτρια του εγκληματολογικού κατέθετε όταν ο δικηγόρος του Μπάλντουιν Άλεξ Σπίρο ρώτησε αν ένας «καλός Σαμαρείτης» είχε έρθει στο γραφείο του σερίφη με τα πυρομαχικά νωρίτερα φέτος, μετά τη δίκη της Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, οπλοποιού της ταινίας, για τον ρόλο της στον θάνατο του Χάτσινς. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, για την οποία έχει ασκήσει έφεση.

Την Πέμπτη η υπεράσπιση αποκάλυψε πως ενώ μιλούσαν επίσημα με έναν τεχνικό του εγκληματολογικού, έγινε γνωστό πως ένας συνταξιούχος αστυνομικός παρέδωσε τις σφαίρες που νόμιζε πως συνδέονταν με τα γυρίσματα της ταινίας Rust. H δικαστής Μάρλοου Σόμμερ διέταξε να φέρουν τις σφαίρες στην αίθουσα όπου τις εξέτασε η ίδια.

Ύστερα η δικαστής Σόμερ διέκοψε και την ρώτησε αν η Μόρισεϊ, η ειδική εισαγγελέας, συμμετείχε στη συζήτηση για να τοποθετηθούν οι επίμαχες σφαίρες Colt .45 σε ξεχωριστό φάκελο. Η Χάνκοκ απάντησε θετικά. Στη συνέχεια, η Μόρισεϊ είπε στην Σόμερ ότι μπορούσε να καταθέσει ενόρκως η δικαστής απάντησε με έναν ελαφρύ εκνευρισμό: «Θα το κάνεις».

Σε μια σπάνια στιγμή, η ειδική εισαγγελέας Κάρι Μόρισεϊ κάλεσε τον εαυτό της στο εδώλιο του μάρτυρα, καθώς η πολιτεία προσπαθεί να αντικρούσει τις κατηγορίες της ομάδας του Άλεκ Μπάλντουιν ότι απέκρυψε στοιχεία σχετικά με τα πυρομαχικά. Η δικαστής Σόμερ υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει καμία απαίτηση να καταθέσει ενόρκως. «Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να το κάνω», απάντησε η Μόρισεϊ.

Η υπεράσπιση του Μπάλντουιν κατηγόρησε την πολιτεία ότι έθαψε αποδεικτικά στοιχεία, ζήτησε απόρριψη και κυρώσεις

Σε μια εκρηκτική τροπή των γεγονότων, ο δικαστής στη δίκη για την ανθρωποκτονία του Άλεκ Μπάλντουιν έστειλε τους ενόρκους σπίτι τους μέχρι τη Δευτέρα για να επεξεργαστούν ένα αίτημα της υπεράσπισης που κατηγορεί την πολιτεία ότι «έθαψε» αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με πυρομαχικά που ένας συνταξιούχος αστυνομικός παρέδωσε στην τεχνικό του εγκληματολογικού Αλεξάνδρα Χάνκοκ μετά τη δίκη του οπλουργού.

Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι τα πυρομαχικά προέρχονταν από τον προμηθευτή σκηνικών «Rust» Σεθ Κένι, ιδιοκτήτη της PDQ Props, και ενδέχεται να συνδέονται με τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς. Τις σφαίρες παρέδωσε ο πρώην αστυνομικός της Αριζόνα Τρόι Τέσκε, ο οποίος τυχαίνει να είναι φίλος του πατέρα της οπλουργού Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, βετεράνος οπλουργός του Χόλιγουντ και ο ίδιος Θελ Ριντ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, η υπεράσπισή της ισχυρίστηκε ότι το κουτί με τις εικονικές σφαίρες που έβγαζε την ημέρα των πυροβολισμών προερχόταν από τον Κένι, αλλά οι εισαγγελείς διέψευσαν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η πολιτεία λέει ότι οι σφαίρες που έφερε αργότερα ο Τέσκε δεν ταιριάζουν με τις σφαίρες που βρέθηκαν στο πλατό, επειδή οι πυροκροτητές έχουν διαφορετικό χρώμα. Η εισαγγελέας Κάρι Μόρισεϊ χαρακτήρισε την προσπάθεια επιρρίψης ευθυνών στον Κένι ως «κυνήγι μαγισσών» από έναν άνθρωπο που προσπαθεί να προστατεύσει την κόρη του φίλου του. Η Μόρισεϊ δήλωσε ότι τα πυρομαχικά δεν είχαν καμία αποδεικτική αξία, αλλά η υπεράσπιση είπε ότι αυτό δεν ήταν δική της αρμοδιότητα να το αποφασίσει και ότι θα έπρεπε να τους το είχε γνωστοποιήσει.



in.gr