Αρχική Ελλάδα Το σπορ ηλεκτρικό MG Cyber GTS Concept έκλεψε την παράσταση στο Goodwood

Το σπορ ηλεκτρικό MG Cyber GTS Concept έκλεψε την παράσταση στο Goodwood

68
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το φετινό 3ήμερο event Goodwood Festival of Speed είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την MG, μιας και εκεί διάλεξε να γιορτάσει τα 100ά της γενέθλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτα ξεκίνησε τη «γιορτή» της με την παρουσίαση της 2ης γενιάς του εντυπωσιακού HS (μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο θέμα εδώ) και στη συνέχεια τα φλας πήραν φωτιά στην αποκάλυψη του νέου Cyber GTS Concept.

Οι λεπτομέρειες είναι λίγες, αλλά η MG κάνει περισσότερα από το να προσθέσει απλώς μια οροφή στο Cyberster. Υπάρχει μια διάταξη 2+2 στο εσωτερικό (η εταιρία δεν έδειξε φωτογραφίες από το εσωτερικό), αλλά το αυτοκίνητο δεν φαίνεται μακρύτερο ή φαρδύτερο από το διθέσιο αδελφάκι του με την ανοιχτή οροφή. Το fastback δένει θαυμάσια στο πίσω μέρος, όπου βρίσκουμε μια μικρή αεροτομή πάνω από τα γνωστά πίσω φώτα του Cyberster και την έντονα κεκλιμένη οροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύγχρονη MG, η οποία αποτελεί πλέον μέρος της SAIC Motor στην Κίνα, λέει ότι το concept αποτίει φόρο τιμής στα έξι αγωνιστικά MGC GTS Sebring που έτρεχαν την δεκαετία του 1960.

Όσον αφορά την ισχύ, η MG αναφέρει συγκεκριμένα ότι το Concept είναι πισωκίνητο. Δεν αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η έκδοση παραγωγής θα χρησιμοποιεί τη διάταξη του Cyberster με έναν κινητήρα. Στο roadster η βασική πισωκίνητη έκδοση αποδίδει 335 ίππους και χρησιμοποιεί μια μπαταρία 74 kWh. Η τετρακίνητη έκδοση που εξοπλίζεται με δύο κινητήρες είναι μερικές εκατοντάδες κιλά βαρύτερη, αλλά η ιπποδύναμη ανεβαίνει στους 503 ίππους.

Παρόλο που είναι concept, το Cyber GTS μοιάζει με κάτι που θα μπορούσε να μπει στην παραγωγή από αύριο κιόλας. Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για αυτή την ημερομηνία,  αλλά όλες οι φήμες λένε πως θα ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα και η παρουσίαση θα γίνει στις αρχές του 2025.



zougla.gr