Αρχική Ελλάδα Τούρκοι ψαράδες κατηγορούν χωρίς στοιχεία τους Έλληνες ότι εμβόλισαν και προκάλεσαν ζημιές...

Τούρκοι ψαράδες κατηγορούν χωρίς στοιχεία τους Έλληνες ότι εμβόλισαν και προκάλεσαν ζημιές στο σκάφος τους

84
0


Η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: «Ελληνες εμβόλισαν και προκάλεσαν ζημιές στο σκάφος ενός Τούρκου ψαρά που ψάρευε στα ανοικτά των ακτών της Ιμβρου στην περιοχή της νησίδας Ζουράφα».

Το άρθρο μάλιστα φιλοξενεί δηλώσεις του ψαρά, με το όνομα Ιλκέρ Εζντεμίρ, ο οποίος φέρεται να είπε: «Είμαστε στη Γαλάζια Πατρίδα, είμαστε σε διεθνή ύδατα. Ηρθαν, δεν μπόρεσαν να το χωνέψουν, μας χτύπησαν. Είμαστε σε αυτήν την κατάσταση που μας ρυμουλκούν και αυτοί διέφυγαν. Δυστυχώς, το σκάφος μας χτυπήθηκε, δεν μπορούμε να κινηθούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα επέλεξε τη συγκεκριμένη εκδοχή, σε μία προσπάθεια να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, καθώς από το βίντεο που δημοσιεύει η ίδια η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση δεν προκύπτει από πουθενά εμβολισμός του τούρκικου ψαράδικου. Στο βίντεο διακρίνεται ένα σκάφος του Λιμενικού να περνάει κοντά στο ψαράδικο, χωρίς όμως να το ακουμπάει ούτε να το εμβολίζει, όπως ισχυρίζεται ο ψαράς.

Η Yeni Şafak έφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι ο Εζντεμίρ πήγε μαζί με τον γιο του στη Ζουράφα για να ψαρέψει με το 12μετρο σκάφος του και ότι ενώ βρισκόταν εκεί «Ελληνες χτύπησαν το σκάφος του με τις δικές τους βάρκες και το κατέστρεψαν».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ο Εζντεμίρ και ο γιος του κάλεσαν τη γραμμή έκτακτης ανάγκης και ανέφεραν την κατάσταση με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που ρυμούλκησαν το τουρκικό αλιευτικό στην Ιμβρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο καθώς και φωτογραφίες από το περιστατικό:

 

 

 



zougla.gr