Αρχική Ελλάδα Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική Ferrari στην ιστορία

Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική Ferrari στην ιστορία

48
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ήταν το 2019 όταν η Ferrari ανακοίνωσε πως στα μέσα της δεκαετίας θα δούμε για πρώτη φορά μοντέλο της με μηδενικούς ρύπους. Ωστόσο, το λανσάρισμα στην αγορά επισπεύστηκε τον Απρίλιο του 2021, όταν ο πρόεδρος της εταιρείας John Elkann δήλωσε ότι το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει πριν το 2025. Όπως όλα δείχνουν, η εταιρία είναι σε πολύ καλό δρόμο καθώς φωτογραφίες φαίνεται να αποθανάτισαν το μοντέλο στην πρώτη του βόλτα δοκιμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το περίεργα μεταμφιεσμένο μοντέλο που εντοπίστηκε από τον Derek Cornelissen μοιάζει με ένα υπερμεγέθες hatchback. Εντοπίστηκε στο Maranello φυσικά, στο νέο εργοστάσιο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την κατασκευή των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Ωστόσο, φαίνεται να έχει τους προβολείς μιας Ferrari Roma ενώ ξεχωρίζουν και οι νέες ζάντες, από τις οποίες ενδεχομένως λείπουν τα αεροδυναμικά καλύμματα. Πάντως η εταιρία ακόμα κρατάει επτασφράγιστο μυστικό όσον αφορά την τελική μορφή που θα έχει το πρώτο EV της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ναι, αυτές οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης που κρέμονται από τις γωνίες του πίσω προφυλακτήρα είναι ψεύτικες. Τα κίτρινα αυτοκόλλητα υψηλής τάσης υποδεικνύουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ηλεκτρικό όχημα, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που μια αυτοκινητοβιομηχανία αποφασίζει να κολλήσει μια ψεύτικη εξάτμιση σε ένα πρωτότυπο EV.

Η Ferrari έχει υποσχεθεί ότι το πρώτο της EV θα προσφέρει έναν “αυθεντικό” θόρυβο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Το αυτοκίνητο φημολογείται ότι θα κοστίζει πάνω από 500.000 ευρώ, αν και ο διευθύνων σύμβουλος Benedetto Vigna αρνήθηκε αυτή την εβδομάδα να επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη αναφορά που προέρχεται από το Reuters.

Η νέα ετήσια συνδρομή της Ferrari για μπαταρίες – 7.000 ευρώ το χρόνο και δώρο μία μπαταρία κάθε 8 χρόνια

Η συνδρομή θα δίνει το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες να αντικαταστήσουν την μπαταρία μετά από οκτώ χρόνια, αν έχουν στην κατοχή τους μια υβριδική Ferrari ή το πρώτο EV της. Η εκτεταμένη εγγύηση καλύπτει επίσης όλα τα ελαττώματα που σχετίζονται με την μπαταρία, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες κάποια πρόσθετη ψυχική ηρεμία.

Όταν οι ιδιοκτήτες επιλέξουν την ετήσια συνδρομή μπαταρίας, μια δεύτερη αντικατάσταση της μπαταρίας θα προγραμματιστεί αυτόματα όταν το όχημα γιορτάσει τα 16α γενέθλιά του.



zougla.gr