Αρχική Ελλάδα ΠΟΛΕΜΟ ΚΗΡΥΞΕ ο ΣΑΜΑΡΑΣ στον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: “Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ με τους...

ΠΟΛΕΜΟ ΚΗΡΥΞΕ ο ΣΑΜΑΡΑΣ στον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: “Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ με τους ΛΟΑΤΚΙ, ΤΡΩΕΙ ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ από ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΡΚΟΥΣ και ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

81
0

Ένα συνολικό, μετωπικό ιδεολογικό μανιφέστο προτάσσει  απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη  ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο Μαξίμου, τόσο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όσο και για το τη εν γένει στροφή της ΝΔ προς το Κέντρο.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός, δεν δίστασε να κάνει λόγο για απαξίωση στα πρόσωπα του ίδιου αλλά και του έτερου πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πανηγύριζαν αγκαλιά με τα ΛΟΑΤΚΙ στη Βουλή, τόνισε ο Α. Σαμαράς με νόημα, απευθυνόμενος στο Μαξίμου, τη στιγμή που το ακροατήριο καταχειροκροτούσε.

Επισημαίνεται ότι ο Α. Σαμαράς παρεμβαίνει σε εκδήλωση για το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» στο Πολεμικό Μουσείο, όπου παρίσταται και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής.

samaras_polemiko.JPG

Η Ευρώπη να αποφασίσει αν θα συνταχθεί με την πολιτική ορθότητα και το δικαιωματισμό ή με τις αξίες

«Οι πρόσφατες εκλογές στην Ευρώπη έχουν ασυνήθιστα ιδιαίτερη σημασία.

Η χαμηλή συμμετοχή στις κάλπες ακόμα και τώρα σε μία ώρα πολεμικής συγκυρίας δείχνει ότι η Ευρώπη πράγματι είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι.

Και ότι οι καπεταναίοι της οφείλουν να αντιληφθούν ότι βρίσκονται ενώπιον της ανταρσίας των πληρωμάτων τους.

Τα χθεσινά αποτελέσματα στη Γαλλία ίσως μάλιστα να είναι και η απόδειξη της ανταρσίας.

Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών φαίνεται πως η ΕΕ δεν συγκινεί τους εθνικούς πληθυσμούς.

Όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές οι λαοί δεν ψηφίζουν με γνώμονα το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον», τόνισε αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς.

«Το μεγάλο ζητούμενο για την Ευρώπη υπήρξε πάντα η πολιτική της ανεξαρτησία. Αυτό που λέμε χειραφέτηση, ως απορία της δημοκρατικής πολιτικής σύγκλησης των λαών της.

Σήμερα όμως τι βλέπουμε; Βλέπουμε συνεχείς όχι συγκλήσεις, αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις των κυβερνήσεων που εμποδίζουν την πολιτική ολοκλήρωση της ΕΕ.

Διαφοροποιήσεις που ξεκινούν από την αγροτική πολιτική μέχρι και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αποκλίσεις που δεν επιτρέπουν την ομόφωνη εκπροσώπηση στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία», είπε και συμπλήρωσε:

«Παλαιότερα υπήρχε ο γαλλογερμανικός άξονας που τραβούσε το κάρο. Σήμερα ούτε αυτός υπάρχει».

«Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει στην πολιτική απομόνωση ή στην πολιτική ολοκλήρωση.

Δεύτερον η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα σεβαστεί τις αξίες της ή θα αφεθεί στη δίνη της καταστροφικής ατζέντας που λέγεται πολιτική ορθότητα και ακραίως δικαιωματισμός», συμπλήρωσε.

«Είναι καθαρό ότι αποδοκιμάστηκε η γουόκ Ευρώπη, η Ευρώπη της αθρόας λαθρομετανάστευσης της ακατανόητης ενεργειακής πολιτικής της πράσινης μετάβασης, της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας, της διατροφικής κρίσης, της λογοκρισίας και της κοινωνικής αποδιοργάνωσης», είπε ακόμα.

«Λάθος στο λάθος» η επιμονή στον γάμο των ομοφύλων

«Στην τελευταία δημόσια εμφάνισή μου στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφύλων είχα πει: «Να προσέχει η κυβέρνηση.

Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία».

Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο αναρωτιέμαι αν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή.

Αν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος», είπε στη συνέχεια.

Η κυβέρνηση απαξίωσε εμένα και τον Καραμανλή

«Φίλες και φίλοι. Κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός. Και έκρινε. Το ζήτημα είναι ότι δεν έδινε κανείς σημασία σε αυτά τα πράγματα από την κυβέρνηση.

Για όλα τα θέματα. Ούτε τα όσα είπε ο Κώστας, ο Καραμανλής, για τα εθνικά μας θέματα.

Ούτε εμένα. Με τον Κώστα το ξέρετε. Είμαστε φίλοι. Και μαζί στην ΝΔ από το 1976. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μαζί στην παράταξη. Και έχουμε περάσει μαζί τα πάντα πάντα με σεβασμό ο ένας στον άλλο», είπε και συμπλήρωσε:

«Διερωτήθηκα δημοσίως για τα εθνικά θέματα. Μα τόσο λάθος κάνουμε δύο πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί. Και όχι μόνο δεν άκουγε ποτέ κανείς αλλά αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση από την κυβέρνηση.

Φτάσαμε στο σημείο στο περιβόητο νομοσχέδιο για το γάμο να θέτω… Θα δώσω τη σοβαρότητα που πρέπει (σ.σ. απαντώντας στο κοινό που φώναζε δώσε πόνο πρόεδρε).

Φτασαμε στο σημείο στο περιβόητο νομοσχέδιο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα την ώρα που μιλούσα».

Υπουργοί πανηγύριζαν στη Βουλή αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ

Φτάσαμε στο σημείο στο περιβόητο νομοσχέδιο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα την ώρα που μιλούσα».

«Συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής ενώ το 1/3 των βουλευτών μας δεν το είχε ψηφίσει. Και αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά στο μπαρ κλπ.

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;», αναρωτήθηκε.

«Η Ελλάδα είναι σε σταυροδρόμι. Το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα με την αποχή του κόσμου να φτάνει στο 60% είναι ένα πολύ ισχυρό χαστούκι στο πολιτικό σύστημα.

Οι πολίτες θύμωσαν με όλα τα κόμματα. Και τα αποδοκίμασαν ηχηρά», ανέφερε ακόμα.

«Η συμπεριφορά αυτή της κοινωνίας μοιάζει με λευκή απεργία των πολιτών», ανέφερε.

Στις εκλογές διαμορφώθηκε η μικρότερη και η πιο φοβική ΝΔ, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Πώς λοιπόν δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική Νέα Δημοκρατία όλων των εποχών σε αυτές τις εκλογές;

Μήπως ο ιστορικά μικρότερος αριθμός ψήφων δείχνει ότι το δέντρο ούτε ψηλώνει, ούτε απλώνεται ακριβώς διότι αποκόπηκε από τις ρίζες του», ανέφερε.

«Πώς γίνεται όταν όλη η Ευρώπη στρέφεται πιο δεξιά ορισμένοι να αναζητούν διαρκώς του ανεμόμυλους ενός φαντασιακού κέντρου;».

Το επεισόδιο με τη Μπακογιάννη – Καυστική αναφορά στο ψήφισμα για το Κόσοβο

Τα εσωκομματικά πνεύματα ωστόσο, εκτραχύνθηκαν, όταν ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα.

Ανεβάζοντας και πάλι τους τόνους ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να θίξει το ζήτημα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που υπερψηφίστηκε από την εκεί εκπρόσωπο της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη από το ακροατήριο της εκδήλωσης, όπου παρευρίσκετο, παρακολουθούσε αποσβολωμένη -όπως τουλάχιστον συνελήφθη από τις κάμερες- τον Αντώνη Σαμαρά να επισημαίνει για το πρόσωπο της:

«Εκτον, τα εθνικά θέματα. Η εικόνα της χώρας μας είναι αποκαρδιωτική.

Τρώμε την μια προσβολή, την μια ταπείνωση, μετά την άλλη!

Από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και, φυσικά, τους …”φίλους” μας τους Τούρκους. Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν.

Εχω μιλήσει πολλές φορές:

Για τον διάλογο με τον Πειρατή. Για το ότι ξεχάσαμε να θυμίσουμε σε όλον τον κόσμο τα 50 χρόνια, φέτος, από την τραγωδία της Κύπρου.

Πάλι καλά που είδαμε και την Famagusta στην τηλεόραση… Για το λάθος ψήφισμα με το Κόσοβο.

Για το “λόμπυ των κατευναστών”. Για την ανακήρυξη ΑΟΖ και θαλάσσιων πάρκων.»

Η χαρακτηριστική αντίδραση της κ. Μπακογιάννη

mpakogianni.JPG