Αρχική Ελλάδα Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας: Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας: Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

106
0



Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (Cosmote Sport 1) στο «Wembley» η μεγάλη μονομαχία ανάμεσα στις συμπολίτισσες, τη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ με έπαθλο το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο αγώνας έχει ιστορικό χαρακτήρα, καθώς οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ κοντράρονται για πρώτη φορά στον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Οι «πολίτες» θέλουν το τρόπαιο προκειμένου να συνεχίσουν το κυνήγι του τρεμπλ (έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και έχουν προκριθεί στον τελικό του Champions Leagie, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ίντερ).

Από τη μεριά τους οι «κόκκινοι διάβολοι» θα προσπαθήσουν να τους εμποδίσουν, διότι θέλουν να παραμείνουν η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει το τρεμπλ (το 1999 με προπονητή του σερ Άλεξ Φέργκιουσον).

Για να φτάσει στον τελικό του «Wembley» η Σίτι, ξεκινώντας από την φάση των «64» ξεπέρασε τα εμπόδια των Τσέλσι, Άρσεναλ, Μπρίστολ, Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Στον αντίποδα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπέρασε τις Έβερτον, Ρέντινγκ, Γουέστ Χαμ, Φούλαμ και Μπράιτον, προκειμένου να βρεθεί στον 142ο τελικό του FA Cup.

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Γκολ:

Κίτρινες:

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι, Στόουνς, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιντογάν, Γκρίλις, Χάλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Λίντελοφ, Σο, Κασεμίρο, Έρικσεν, Σάντσο, Φερνάντες, Φρεντ, Ράσφορντ.



Zougla.gr