Αρχική Κεντρική Ελλάδα «ΦYΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ. ΤΟ ΧΘΕΣ, το ΣΗΜΕΡΑ, το ΑΥΡΙΟ του ΒΟΛΟΥ»...

«ΦYΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ. ΤΟ ΧΘΕΣ, το ΣΗΜΕΡΑ, το ΑΥΡΙΟ του ΒΟΛΟΥ» – ΗΜΕΡΙΔΑ του ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ

45
0

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 11:00 ο Όμιλος Καρεκλίδη πραγματοποιεί στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος, (Στοά Ηλία Καραπατή) Βόλος) εκδήλωση με θέμα: «Φυσικές Καταστροφές στη Μαγνησία. Το Χθες, το Σήμερα, το Αύριο του Βόλου».

Στην εκδήλωση θα αναλυθούν οι φυσικές καταστροφές, σεισμός και πλημμύρες, που στιγμάτισαν τον Βόλο και τη Μαγνησία από το 1950 έως το 1960, θα αναδειχθούν τα εμβληματικά κτήρια που χάθηκαν, αλλά και όσα διασώθηκαν, ενώ θα γίνει λόγος και για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη Μαγνησία και τον Βόλο το 2023. Τέλος, θα γίνει συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την επόμενη ημέρα της περιοχής.

Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει ο Αρχιμήδης Καρεκλίδης, Εκδότης της εφημερίδας «ΜΑΓΝΗΣΙΑ».

Ομιλητές είναι οι:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Βουλευτής Ν. Μαγνησίας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

ΝΑΝΣΥ ΚΑΠΟΥΛΑ, Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας, Πρόεδρος διεπιστημονικής επιτροπής διαχείρισης Κάρλα – Παγασητικού

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΤΣΙΩΡΗΣ, πρώην Δήμαρχος Βόλου, πρώην Υφυπουργός

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη νέα περιοδική έκδοση του Ομίλου Καρεκλίδη με τίτλο «Ο Βόλος που χάθηκε-Τα δεινά στη Δεκαετία 1950-1960-Το Σήμερα και το Αύριο», που κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου μαζί με την εφημερίδα «ΜΑΓΝΗΣΙΑ».

Στην έκδοση αυτή των «Στιγμών Ιστορίας», παρουσιάζονται όλα τα γεγονότα και οι καταστροφές που έπληξαν τον Βόλο τα έτη 1954 και 1955 (σεισμοί και πλημμύρες), αλλά και όλα όσα ακολούθησαν για την αποκατάσταση των ζημιών και τη διαμόρφωση της πόλης, ώστε να εξελιχθεί ως έχει σήμερα.