Αρχική Ελλάδα Το «κορίτσι με τα κόκκινα» – Μία συναρπαστική ιστορία από την επίθεση...

Το «κορίτσι με τα κόκκινα» – Μία συναρπαστική ιστορία από την επίθεση της Χαμάς

38
0


Η ιστορία της ταυτίστηκε με την συγκλονιστική υπόθεση της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου του 2023 από τη Χαμάς.

Η Vlada Patapov έγινε γνωστή ως το «Κορίτσι με τα Κόκκινα» αφού η φωτογραφία της έκανε το γύρο του κόσμου, όταν τράπηκε σε φυγή, τρομοκρατημένη από τους ενόπλους της Χαμάς, που εισέβαλαν στο μουσικό φεστιβάλ Nova.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία της παρέμενε άγνωστη πριν το εντυπωσιακό βίντεο από τη σφαγή, που έτρεχε με ένα κόκκινο σάλι στους ώμους , για να επιβιώσει από το ανελέητο κυνηγητό των τρομακρατών.

Για εβδομάδες ο κόσμος αναρωτιόταν αν τα κατάφερνε -είτε ήταν ζωντανή είτε νεκρή- μέχρι που την εντόπισε η DailyMail και αποκάλυψε την συγκλονιστική ιστορία της.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η Ουκρανή μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, άφησε στην άκρη τον προσωπικό της πόνο για να μιλήσει για τα γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή της για πάντα και τη στοιχειώνουν διαρκώς μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Κορίτσι με τα κόκκινα» είπε: «Αν μπορούσα θα είχα βροντοφωνάξει τότε σε όλους στο φεστιβάλ, μία ώρα πριν επιτεθεί η Χαμάς ότι κάτι τρομερό επρόκειτο να συμβεί. Τότε ίσως όλοι να είχαν ξεφύγει από την τραγωδία που ερχόταν.

«Εγώ μπορεί να επέζησα, αλλά άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί. Το σκέφτομαι αυτό. Μου βαραίνει το μυαλό. Είμαι ακόμα «βαριά τραυματισμένη» ψυχικά από αυτό που συνέβη ένα χρόνο πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω κάνει θεραπεία και συμβουλευτική όπως και πολλοί από όσους ήταν εκεί και διαπιστώνω ότι το να μιλάω σε ανθρώπους με βοηθά να αντιμετωπίσω αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα».


«Μερικές φορές σκέφτομαι ποιος μπορεί να με βοηθήσει, όταν όλο αυτό συμβαίνει ακόμα γύρω μας και ο φόβος είναι ακόμα εδώ και είναι ακόμα αληθινός».

Η 26χρονη Vlada,  μάχεται με τη διαταραχή του μετατραυματικού στρες (PTSD) ενώ αντιμετώπιζε και συναισθηματική διαταραχή «ενοχής του επιζώντος» από τη στιγμή που οι ένοπλοι τρομοκράτες, εισέβαλλαν με αλεξίπτωτα πλαγιάς στην προσεκτικά σχεδιασμένη δολοφονική τους αποστολή στο Φεστιβάλ.

Εν τω μεταξύ, η σημερινή επέτειος της σφαγής και η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην περιοχή που κλιμακώνεται εκτός ελέγχου, έχουν επιδεινώσει το ψυχικό της  τραύμα.

Η Vlada αποκάλυψε το μόνο που μπορούσε να σκεφτεί, τη στιγμή που ο τρόμος της ήταν να παραμείνει ζωντανή για χάρη της τρίχρονης κόρης της.

Είπε: «Το μόνο πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ εκείνη τη στιγμή ήταν να μείνω ζωντανή για την κόρη μου Ρόμι».

Η Vlada αποφάσισε να πάει στο φεστιβάλ την τελευταία στιγμή με τον φίλο της Matan και έναν ακόμη γνωστό της που ονομάζεται Mai.

Στην κρίσιμη επίθεση βρέθηκε μακρια από το Matan και είδε φίλους της να πυροβολούνται και να σκοτώνονται, καθώς ένοπλοι «γάζωναν» αδιακρίτως με σφαίρες το πλήθος.

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 24 ώρες για να μπορέσει τελικά να αγκαλιάσει τη Romi, τότε τριών ετών, στην ασφάλεια του σπιτιού της.

Δείτε τo εμβληματικό σάλι της «Κυρίας με τα κόκκινα».

Μιλώντας στην βρετανιή εφημερίδα είπε πώς έχει δημιουργήσει στενό δεσμό με εκείνους που την βοήθησαν έκτοτε και σήμερα σχεδιάζει να τιμήσει την επέτειο ήσυχα στο σπίτι της με την οικογένειά της.

Η Βλάντα είπε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους τρομοκράτες να νικήσουν. Δεν μπορούμε να είμαστε αδύναμοι – πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί για το Ισραήλ και για τους ομήρους που βρίσκονται ακόμα στη Γάζα.

Μιλώντας για τους «καθημερινούς» της αγώνες, η Vlada -η οποία ζει στην παράκτια πόλη Ashdod νότια του Τελ Αβίβ- πρόσθεσε: «Υπάρχουν διαρκώς τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά όπως είπα πρέπει να είσαι δυνατός, δεν μπορείς να τους αφήσεις να κερδίσουν».

«Αυτοί οι άνθρωποι που επιτίθενται στο Ισραήλ θα πρέπει να φανταστούν πώς είναι για εμάς εδώ να έχουμε ρουκέτες και σειρήνες και να ζούμε με τον φόβο μιας τρομοκρατικής επίθεσης».



zougla.gr