Αρχική Ελλάδα Συνάντηση Ζελένσκι με τον πρωθυπουργό της Κροατίας ενόψει της συνόδου κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής...

Συνάντηση Ζελένσκι με τον πρωθυπουργό της Κροατίας ενόψει της συνόδου κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης

23
0


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε σήμερα συμφωνία μακροχρόνιας συνεργασίας με την Κροατία ενόψει της συνόδου κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπρόβνικ, όπου προγραμματίζει να συζητήσει για τις διεθνείς προσπάθειες για να έρθει σύντομα η ειρήνη.

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Κροάτη πρωθυπουργό Αντρέιγ Πλένκοβιτς για να υπογράψει μια δεκαετή διμερή συμφωνία για τη συνεργασία και την υποστήριξη της Κροατίας στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μαζί , θα αναπτύξουμε τη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών μας βιομηχανιών. Η Κροατία θα συνεχίσει να παρέχει εξοπλισμό και να μοιράζεται τεχνογνωσία στην ανθρωπιστική αποναρκοθέτηση», δήλωσε ο Ζελένσκι μέσω ανάρτησης του στο Χ.

Από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Κροατία έχει ήδη διαθέσει 11 πακέτα στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι σχεδιάζει να συζητήσει τη συνεργασία για την πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με τις 12 χώρες στη σύνοδο κορυφής, που είναι η τρίτη παρόμοια σύνοδος που πραγματοποιείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr