Αρχική Ελλάδα Σκληρή Νότα του Βερολίνου προς την Άγκυρα

Σκληρή Νότα του Βερολίνου προς την Άγκυρα

43
0


Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η κυβέρνηση της Γερμανίας ενημέρωσε την Άγκυρα σχετικά με τους όρους που θέτει για την αγορά μαχητικών Eurofighter από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία μετέδωσαν την είδηση το απόγευμα της Πέμπτης, το Βερολίνο είναι σαφέστατο ως προς τους όρους αυτούς που αφορούν κυρίως την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γερμανία ζητά από τον Τούρκο Πρόεδρο προσωπικά να σταματήσει αμέσως σκληρές δηλώσεις προς την ελληνική πλευρά και παράλληλα απαιτεί να παύσουν πάραυτα τουρκικές διεκδικήσεις σε νησιά του Αιγαίου.

Είναι προφανές πως η στάση αυτή του Βερολίνου προβληματίζει την τουρκική πλευρά, κυρίως ως προς την σαφήνεια της διατύπωσης των συγκεκριμένων όρων.

Παράλληλα αιφνιδιάζει τους διπλωμάτες, η χωρίς πολιτικές αναστολές  διατύπωση της γερμανικής κυβέρνησης , που έχει ξεκάθαρα φιλελληνικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Είναι προφανές πως ούτε η ελληνική κοινή γνώμη έχει συνηθίσει σε μια τέτοια συμπεριφορά της γερμανικής διπλωματίας, αλλά ούτε και η τουρκική διπλωματία είναι συνηθισμένη σε μια τόσο σκληρή στάση εκ μέρους του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης καθίσταται σαφές προς την τουρκική πλευρά πως η απόκτηση νέων μαχητικών αεροσκαφών από τις δυτικές αγορές, αμερικανικής, ή ευρωπαϊκής προέλευσης περνούν από φίλτρα τα οποία αφορούν σε μεγάλο βαθμό την προστασία των ελληνικών συμφερόντων και δικαίων στο Αιγαίο και όπως έχουν πλέον τα πράγματα και στην Ανατολική Μεσόγειο.

 



zougla.gr