Αρχική Κόσμος Ρωσία: Πύρινη κόλαση σε στρατιωτικό αεροδρόμιο – Το έπληξαν ουκρανικά drone

Ρωσία: Πύρινη κόλαση σε στρατιωτικό αεροδρόμιο – Το έπληξαν ουκρανικά drone

34
0


Η Ρωσία δέχτηκε σφοδρή εναέρια επίθεση από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.  Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπορισογκλέμπσκ και σε αποθήκες καυσίμων και κατευθυνόμενων βομβών στην περιοχή Βορόνεζ της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα στο Reuters ουκρανική πηγή στον τομέα της ασφάλειας.

Η πηγή ανέφερε ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), συνεχίζει τις δράσεις για να περιορίσει την ικανότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιεί μαχητικά αεροσκάφη και κατευθυνόμενες βόμβες για να επιτίθεται σε ουκρανικές πόλεις, και ότι οι επιθέσεις σε ρωσικά αεροδρόμια θα συνεχισθούν.

Βίντεο από τη πλήγμα που δέχτηκε η Ρωσία:

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε αποθήκες πυρομαχικών, χώρους στάθμευσης των ρωσικών μαχητικών Sukhoi Su-35 και Su-34 και σε αποθήκες καυσίμων στο αεροδρόμιο Μπορισογκλέμπσκ, ανέφερε η πηγή.

«Από εκεί, ο εχθρός βομβάρδιζε ενεργά τα ουκρανικά εδάφη με κατευθυνόμενες βόμβες» ανέφερε η πηγή  δείχνοντας φωτογραφίες και ένα σύντομο βίντεο που δείχνει  πυρκαγιές.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τους ισχυρισμούς και τις εικόνες. Η έκταση των ζημιών δεν ήταν άμεσα σαφής.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί εκατοντάδες κατευθυνόμενες βόμβες κάθε μέρα»

Ο Αλεξάντερ Γκούσοφ, κυβερνήτης της περιοχής Βορόνεζ, δήλωσε μέσω ανάρτησης του στην εφαρμογή Telegram, ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή. Δεν έκανε καμία αναφορά σε ζημιές.

Η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, έχει εντείνει τη χρήση κατευθυνόμενων βομβών σε επιθέσεις στο Χάρκοβο και το Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία και στη Ζαπορίζια στα νοτιοανατολικά, και χρησιμοποιεί κατευθυνόμενες βόμβες κατά μήκος των γραμμών του μετώπου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί «εκατοντάδες κατευθυνόμενες βόμβες» κάθε μέρα.

Ρωσική κατευθυνόμενη βόμβα

Αργά χθες Τετάρτη, μια ρωσική κατευθυνόμενη βόμβα έπληξε μια πενταώροφη πολυκατοικία στο Χάρκοβο, προκαλώντας πυρκαγιές και τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 άτομα, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.





in.gr