Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ με ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ στον Γ. ΚΟΥΜΙΩΤΗ: “Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ το ΘΕΛΕΙ...

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ με ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ στον Γ. ΚΟΥΜΙΩΤΗ: “Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ το ΘΕΛΕΙ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το ΜΠΟΡΟΥΜΕ…”

101
0
©Copyright:Aliki Eleftheriou-All rights reserved.No reproduction without permission,creditline compulsory EMAIL:alikieleftheriou@gmail.com-a.eleftheriou@parliament.gr Athens-Greece

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Η σιωπή μου δεν ήταν αποστασιοποίηση, ήμουν μέσα στα πράγματα, αλλά η σιωπή μου ήταν μια δυνατή αφήγηση…”

Μια έκπληξη περίμενε το πρωινό της Δευτέρας τους ακροατές του Radio Marconi 96,1 F.M., όταν η επί σειρά ετών βουλευτής Μαγνησίας και υφυπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλα Ζήση, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, με αφορμή την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Η κα Ζήση έδωσε το δικό της πολιτικό στίγμα και την δική της ερμηνεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η σιωπή μου δεν ήταν αποστασιοποίηση, ήμουν μέσα στα πράγματα, αλλά η σιωπή μου ήταν μια δυνατή αφήγηση, για όσους καταλαβαίνουν, μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια και μέσα στην παράταξή μας αλλά και μέσα στην κοινωνία. Σήμερα είμαστε στην επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ, είμαστε σε μια νέα αφετηρία. Θέλω κι εγώ πραγματικά να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη για την πανηγυρική επανεκλογή του, που είναι πανηγυρική νίκη του όλου ΠΑΣΟΚ… Το στοίχημα τώρα είναι πάρα πολύ δυνατό, είναι πολύ μεγάλο, ανέβηκε πολύ ψηλά ο πήχης των προσδοκιών, άρα και οι απαιτήσεις των ψηφοφόρων και των πολιτών γενικότερα από τον πρόεδρο και την ηγετική ομάδα που θα δημιουργήσει. Είμαστε όλοι μαζί του, είμαστε όλοι εδώ… Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να γίνει πάλι ανοιχτό κόμμα στην κοινωνία… Τώρα υπάρχει μια προτεραιότητα, προτεραιότητα για εμένα είναι η πολιτική, πρέπει να μιλήσουμε με πολιτικές, όχι με τις στείρες αντιπαραθέσεις, τους κομματικούς εγωκεντρισμούς μας, όλα αυτά που πληγώνουν τελικά τον κόσμο. Για όλα τα κόμματα το λέω αυτό. Αφού λοιπόν προτεραιότητα είναι η πολιτική, αυτό έχει και προϋποθέσεις. Η προϋπόθεση είναι η ενότητα και η σύνθεση όλων των τάσεων και των ρευμάτων που εκφράστηκαν στη νέα ανθρωπογεωγραφία που προέκυψε μετά τις εκλογές… Ο χρόνος πιέζει και πιέζει αρκετά για μια ενιαία στρατηγική και για ένα σχέδιο που θα μας οδηγήσει συντεταγμένα πλέον στην αναγεννητική πορεία του ΠΑΣΟΚ. Πεποίθησή μου είναι ότι ο πρόεδρος το θέλει και όλοι μαζί το μπορούμε. Άρα λοιπόν πρέπει να ανοίξουμε το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, στα κινήματα των πολιτών. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο”.

Ερωτηθείσα εάν θα παραμείνει σιωπηλή, η κα Ζήση απάντησε μεταξύ άλλων: “Όταν μου ζητήσουν την βοήθειά μου και αυτό όλο το διάστημα πρέπει να σας πω και ο πρόεδρος ο σημερινός και πολλά στελέχη και άλλα πολιτικά πρόσωπα, μου ζήτησαν τη βοήθειά μου, σε επίπεδο να τους πω τη γνώμη μου, να τους δώσω κάποια κείμενα, δεν έχω σταματήσει καθόλου να συμμετέχω στην πολιτική πλευρά όμως της ιστορίας. Δηλαδή στο να παράγεται πολιτική… Είμαι παρούσα και δουλεύω γι’ αυτό. Αλλά πρέπει και να μου το ζητήσουν κάποιοι, όταν δεν μου το ζητήσουν δεν μπορώ, τη στιγμή που δεν έχω έναν θεσμικό ρόλο σήμερα, να φλυαρώ ή να επιθυμώ την προβολή μου και την παρουσία μου χωρίς να μου το έχουν ζητήσει και χωρίς να έχω κάτι σοβαρό να πω”.