Αρχική Κόσμος Πού βρίσκεται αυτή την ώρα ο τυφώνας Milton;

Πού βρίσκεται αυτή την ώρα ο τυφώνας Milton;

38
0


Με ριπές ανέμου να φτάνουν τα 140 χλμ/ώρα, ο τυφώνας Milton κατευθύνεται τώρα προς τον Ατλαντικό Ωκεανό και αναμένεται να περάσει βόρεια των Μπαχαμών τις επόμενες ώρες.

Εκτός από τη Φλόριντα, η επίδραση της καταιγίδας έχει γίνει επίσης αισθητή στη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα.

Κατά τη διάρκεια της πολυήμερης πορείας του, ο τυφώνας Milton κινήθηκε ανατολικά από τον Κόλπο του Μεξικού, όπου είχε χαρακτηριστεί ως τυφώνας κατηγορίας 1 την Κυριακή. Άγγιξε επίσης την χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό.

Η πορεία του τυφώνα Milton

Έχοντας κάνει το πέρασμά του από τη Φλόριντα, τοπικές αρχές και κάτοικοι με το πρώτο φως της ημέρας έχουν αρχίσει την καταμέτρηση των ζημιών και τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι ζημιές σε σπίτια και κτίρια είναι τεράστιες. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 3,3 εκατομμύρια σπίτια δεν έχουν ρεύμα.

«Μείνετε μέσα και μακριά από τους δρόμους»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση —μέσω ανάρτησης στο X— προς τους πληγέντες κατοίκους της Φλόριντα να παραμείνουν στα καταφύγιά τους.

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Προς όλους όσους επηρεάστηκαν από τον τυφώνα Milton: Σας καλώ να μείνετε μέσα και μακριά από τους δρόμους. Οι πεσμένες κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος, τα συντρίμμια και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες. Η βοήθεια είναι καθ’ οδόν, αλλά μέχρι να φτάσει, καταφύγετε σε κάποιο μέρος μέχρι οι τοπικοί σας αξιωματούχοι να σας πουν ότι είναι ασφαλές να βγείτε έξω».

Η Φλόριντα «απέφυγε το χειρότερο σενάριο»

Η διευθύντρια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), Deanne Criswell, υπογράμμισε ότι οι επιπτώσεις από τον τυφώνα Milton θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερες, λέγοντας το πρωί της Πέμπτης ότι η Φλόριντα απέφυγε το «χειρότερο σενάριο».

«Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι αποφύγαμε το χειρότερο σενάριο για το οποίο προετοιμαζόμασταν», είπε η Criswell στο CNN.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι η πολιτεία δεν θα χρειαστεί πόρους, είπε η Criswell, της οποίας ο οργανισμός έχει επίσης ανταποκριθεί στην καταστροφή που προκλήθηκε σε όλη τη νοτιοανατολική περιοχή από τον τυφώνα Ελένη πριν από λίγες εβδομάδες. Αλλά η Φλόριντα δεν θα χρειαστεί «το επίπεδο» πόρων «που ίσως να χρειαζόμασταν», πρόσθεσε η Criswell.





in.gr