Αρχική Ελλάδα ΠΑΣΟΚ: Το διακύβευμα της επόμενης ημέρας

ΠΑΣΟΚ: Το διακύβευμα της επόμενης ημέρας

32
0


Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανανέωσε τη θητεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επικρατώντας στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών με ποσοστό 59,9% έναντι 40,1 του Χάρη Δούκα.

Το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: 59,9% (125.820)
Χάρης Δούκας: 40,1% (84.149)
Ψηφίσαντες: 213.781
Έγκυρα: 209.969
Άκυρα/ λευκά: 3.032
Άκυρα: 1.635
Λευκά: 1.397

Τα αποτελέσματα σε Αττική και Αθήνα

Στην Αττική, στο 100% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 60,39% και ο Χάρης Δούκας 39,61%.
Στον Δήμο Αθηναίων, στο 100% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 58,95% και ο Χάρης Δούκας 41,05%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα με την ενσωμάτωση στο 100% στο Βόρειο Τομέα Αθηνών ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 65,06% και ο Χάρης Δούκας 34,94%.
Στο Νότιο Τομέα το ποσοστό του Νίκου Ανδρουλάκη είναι 60,28% και του Χάρη Δούκα 39,72%.
Στον Δυτικό Τομέα ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 58,39% και ο Χάρης Δούκας 41,61%.

H επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Το κεντρικό διακύβευμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη στην επόμενη μέρα είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό και τη λειτουργία του κόμματος, αλλά και η ενίσχυση του αντιπολιτευτικού αποτυπώματος του ΠΑΣΟΚ, σε μια εποχή όπου βρίσκονται σε εξέλιξη ανακατατάξεις στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

«Έχουμε χρέος να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τελειώσει το γρηγορότερο η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ συνεχάρη τους συνυποψηφίους του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι μαζί στην πρώτη γραμμή τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την αξιοποίηση ή μη των συνυποψηφίων του στο κόμμα και ιδιαίτερα του κ. Γερουλάνου και της κ. Διαμαντοπούλου, που φέρουν αξιοσημείωτα ποσοστά από τον πρώτο γύρο.

Τα συγχαρητήρια

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επανεκλογή του συνεχάρησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ανδρουλάκη την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση.

Τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν την υποψηφιότητή του ευχαρίστησε ο Χάρης Δούκας και συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του.

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει δυναμωμένο», τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤΝews η Άννα Διαμαντοπούλου. Μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι «πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει πλέον και την ωριμότητα και τη θέληση για να προχωρήσει σε μία σύνθεση ρευμάτων και απόψεων».

«Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Παύλος Γερουλάνος.

«Σύντροφε Νίκο, Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου! Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις», έγραψε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του έδωσα θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη του και την επανεκλογή του» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.



zougla.gr