Αρχική Ελλάδα Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός FIRST Global Challenge χάρις στα γρήγορα δίκτυα...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός FIRST Global Challenge χάρις στα γρήγορα δίκτυα της COSMOTE

21
0


Η Αθήνα φιλοξένησε φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία τον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικής ρομποτικής FIRST Global Challenge 2024. Με τη βοήθεια των γρήγορων δικτύων της COSMOTE, με ταχύτητες που «αγγίζουν» το 1 Gbps, περισσότεροι από 3.000 μαθητές και μέντορες από 193 χώρες μπόρεσαν να συμμετάσχουν στο σύγχρονο event.

Η COSMOTE, ως χορηγός τηλεπικοινωνιών, κάλυψε με υπερσύγχρονες δικτυακές υποδομές κινητής και σταθερής τις ανάγκες διεξαγωγής του. Χάρις στα δίκτυα COSMOTE Fiber και COSMOTE 5G, προσέφερε ειδικά σχεδιασμένες λύσεις συνδεσιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη φορά που χορηγός τηλεπικοινωνιών του διαγωνισμού προσέφερε 1.700 κάρτες κινητής 5G στους διοργανωτές και εθελοντές του διεθνούς τουρνουά ρομποτικής για να εξυπηρετηθεί η επικοινωνία των ομάδων και εθελοντών της διοργάνωσης.

Την Τελετή Έναρξης στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και την εκδήλωση FIRST Global Challenge 2024, με θέμα “Feeding the Future”, τίμησαν περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες, που συμμετείχαν ενεργά στα διαθέσιμα δρόμενα, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της επιστήμης και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του εκπαιδευτικού διαγωνισμού είναι να προωθήσει την παγκόσμια συνεργασία και να εμπνεύσει τα δύο δισεκατομμύρια νέων στον κόσμο να ασχοληθούν με τους τομείς του STEM για να συμβάλλουν στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων.

Χωρισμένες σε δύο συμμαχίες (μπλε και κόκκινη) οι χώρες που δήλωσαν συμμετοχή κλήθηκαν να «τρέξουν» τα ρομπότ στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες, με στόχο να συγκεντρώσουν όσο περισσότερα στοιχεία γινόταν για τη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος διατροφής. Ο διαγωνισμός διήρκησε αρκετές ώρες και ήταν γεμάτος αγωνία και διασκέδαση, καθώς οι ομάδες έλαβαν μέρος σε αλλεπάλληλους αγώνες, όπου συνεχώς ανατρέπονταν οι βαθμολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι γνωστό, η COSMOTE, μέλος του Ομίλου Telekom, με προτεραιότητα τη δημιουργία μιας ψηφιακής κοινωνίας για όλους, παράλληλα με σημαντικές επενδύσεις σε σύγχρονα ψηφιακά δίκτυα, την τελευταία δεκαετία συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στην ανάπτυξη του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα.



zougla.gr