Αρχική Κόσμος Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε την Χεζμπολάχ και τη Βηρυτό

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε την Χεζμπολάχ και τη Βηρυτό

30
0


Επισκεπτόμενος την εκπαιδευτική βάση Γκολάνι στην οποία ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ σκότωσε τέσσερις στρατιώτες χθες το βράδυ και τραυμάτισε 61, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπόσχεται να συνεχίσει να πλήττει την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη οργάνωση, μεταξύ άλλων και στη Βηρυτό. Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει χωριά χριστιανών και σουνιτών αμάχων που δεν έχουν εμπλοκή με την Χεζμπολάχ.

«Διεξάγουμε μια σκληρή εκστρατεία εναντίον του άξονα του κακού του Ιράν που θέλει να μας καταστρέψει ολοκληρωτικά», λέει ο Νετανιάχου. «Δεν θα τα καταφέρουν. Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Πληρώνουμε οδυνηρό αντίτιμο , αλλά έχουμε τεράστια επιτεύγματα και θα συνεχίσουμε να τα επιτυγχάνουμε». Ο Νετανιάχου έχει ακόμα ζητήσει να αποχωρήσει η UNIFIL (κυανόκρανοι του Λιβάνου) από τα πόστα τους. Στρατιώτες και διοικητές αρνήθηκαν.

«Θέλω να το ξεκαθαρίσω: θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα μέρη του Λιβάνου – και στη Βηρυτό», λέει, αφού δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι έδωσε εντολή στις IDF να μην χτυπήσουν την πρωτεύουσα του Λιβάνου κατόπιν εντολής της Ουάσινγκτον. Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε το εστιατόριο του στρατοπέδου που χτυπήθηκε από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και συνομίλησε με επιζώντες.

Πληροφορίες και βίντεο από το Τελ Αβίβ δείχνουν πολλούς ισραηλινούς να αποχωρούν προς τρίτες χώρες. Επιπλέον περισσότεροι Ισραηλινοί φεύγουν από τις εστίες τους, παρότι ο πόλεμος με τον Λίβανο έχει ως πρωταρχικό στόχο την επιστροφή των εκτοπισμένων.

Παράδειγμα των ειδοποιήσεων της έγκαιρης προειδοποίησης. Το λογισμικό της Ισραηλινής αεράμυνας βγάζει συναγερμούς σε σχέση με την πορεία και το ύψος των ρουκετών, σε πολλές περιπτώσεις είναι λάθος συναγερμός που δεν ανταποκρίνεται στον πραγματικό στόχο.

Τι δήλωσε η Χεζμπολάχ

To Κέντρο Επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, με ανακοίνωσή του ανέφερε πως «είχε προειδοποιήσει ότι η συνεχιζόμενη επίθεση του ισραηλινού εχθρού εναντίον του έντιμου λαού μας σε όλο τον ακλόνητο Λίβανο θα καθιστούσε τη Χάιφα και άλλες πόλεις, (στόχο για) τις ρουκέτες και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Αντίστασης, ακριβώς όπως την Κιριάτ Σμόνα, τη Μέτουλα και άλλους συνοριακούς οικισμούς με το Λίβανο».

Στην συνέχεια αναφέρεται πως η προειδοποίηση συνοδεύτηκε με πλάνα από drone στα οποία είχαν αναγνωρίσει και δημοσιοποιήσει τους «»ευαίσθητους» ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους και «ζωτικές» εγκαταστάσεις στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, ιδιαίτερα στην κατεχόμενη πόλη Χάιφα». Κάνουν λόγο πως υποτίμησαν την Χεζμπολάχ πως θα πραγματοποιήσει την προειδοποίησή της.

«Ο στόχος ήταν ένα στρατόπεδο της επίλεκτης ταξιαρχίας «Γκολάνι» στην Μπινιάμινα, νότια της κατεχόμενης πόλης Χάιφα, μια τοποθεσία άγνωστη σε πολλούς εποίκους», συνεχίζει η οργάνωση του Λιβάνου.

Σε αντίθεση με όσα φημολογούνταν, ο αρχηγός των IDF Χερζί Χαλεβί δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε στην επίθεση.

Πώς η Χεζμπολάχ απασχόλησε το Iron Dome

«Οι πυραυλικές δυνάμεις εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες προς διάφορους στόχους στις περιοχές Ναχαρίγια και Άκρη, με στόχο να απασχολήσουν τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας. Ταυτόχρονα, η πολεμική αεροπορία της Αντίστασης εκτόξευσε σμήνη διαφόρων τύπων μη επανδρωμένων αεροσκαφών -κάποια από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά- προς διάφορες περιοχές στην Άκρη και τη Χάιφα» ανέφερε η σιιτική οργάνωση.

«Αυτά τα εξειδικευμένα drones παρέκαμψαν με επιτυχία τα ισραηλινά ραντάρ αεράμυνας χωρίς να γίνουν αντιληπτά και έφτασαν στο στόχο τους στο στρατόπεδο εκπαίδευσης της επίλεκτης ταξιαρχίας «Golani» στην Μπινιαμίνα, νότια της κατεχόμενης Χάιφα. Τα drones εξερράγησαν σε αίθουσες όπου βρίσκονταν δεκάδες αξιωματικοί και στρατιώτες του ισραηλινού εχθρού, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων αξιωματικών που προετοιμάζονταν για την επίθεση στο Λίβανο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολυάριθμοι θάνατοι και τραυματισμοί» συνέχισε.

Στο τέλος της ανακοίνωσης υπογραμμίζεται πως «ο εχθρός προειδοποιείται ότι αυτό που είδε σήμερα στη νότια Χάιφα είναι μόνο μια γεύση του τι τον περιμένει αν αποφασίσει να συνεχίσει την επίθεσή του εναντίον του περήφανου και ευγενούς λαού μας».

Πηγές: Χεζμπολάχ, Times of Israel



in.gr