Αρχική Ελλάδα Νέο ΜΙΝΙ Cooper Cabrio: Βενζινοκίνητο και με την κορυφαία OLED οθόνη

Νέο ΜΙΝΙ Cooper Cabrio: Βενζινοκίνητο και με την κορυφαία OLED οθόνη

31
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μετά από μια πραγματική έκρηξη πωλήσεων τη δεκαετία του 2000, τα κάμπριο αυτοκίνητα ολοένα και λιγοστεύουν. Πλέον εάν θέλετε να οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο με ανοιχτή οροφή, πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς οι περισσότερες επιλογές είναι στην premium κατηγορία. Έτσι, είναι ακόμα πιο ευχάριστο το γεγονός ότι η MINI επιμένει και προσφέρει μία ιδιαίτερα αξιόλογη κάμπριο επιλογή. Ιδού το νέο MINI Cooper convertible.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MINI Cabrio αποκτά νέο πρόσωπο με ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, πιο κομψά γραφικά LED και νέες επιλογές ζαντών αλουμινίου.

Η μαλακή οροφή μπορεί να αναδιπλωθεί είτε μερικώς (όπως μια ηλιοροφή) είτε πλήρως σε μόλις 18 δευτερόλεπτα, ακόμη και σε ταχύτητες έως και 3χλμ./ώρα ενώ ζυγίζει 40 κιλά περισσότερο από το hatchback. Το πορτμπαγκάζ προσφέρει 215 λίτρα χώρου – 5 λίτρα περισσότερα από την έκδοση με τη σκληρή οροφή. Ωστόσο, με την οροφή κατεβασμένη, η χωρητικότητα συρρικνώνεται στα 160 λίτρα, περιορίζοντας τον αποθηκευτικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, υιοθετώντας τη ρύθμιση υψηλής τεχνολογίας που συναντάμε στην υπόλοιπη γκάμα της MINI. Κεντρικό σημείο είναι η κυκλική οθόνη αφής 9,4 ιντσών OLED infotainment, με μια οθόνη head-up να αναπληρώνει την έλλειψη πίνακα οργάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα διαθέτει ταπετσαρία από πλεκτό υλικό σε συνδυασμό με δίχρωμο ύφασμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ενώ η έκδοση JCW αποκτά μαύρο συνθετικό δέρμα με κόκκινες ραφές. Για τη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα στο Cabrio, η Mini έχει προσθέσει έναν ανεμοθώρακα μεταξύ των εμπρός και πίσω καθισμάτων.

Το νέο μοντέλο προσφέρεται σε δύο επιλογές τετρακύλινδρων κινητήριων συνόλων 2,0 λίτρων με υπερτροφοδότηση. Το Cooper C Cabrio αποδίδει 163 ίππους και 250 Nm (ροπής, ενώ το Cooper S Cabrio ανεβάζει την απόδοση στους 204 ίππους και 300 Nm ροπής.

Και στα δύο μοντέλα, η ισχύς στέλνεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη – δεν υπάρχει χειροκίνητη επιλογή. Οι επιδόσεις είναι ελαφρώς πιο αργές σε σύγκριση με το hatchback, με το Cooper S Cabrio να ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 σε 6,9 δευτερόλεπτα, 0,3 δευτερόλεπτα πιο αργά από το Cooper S hatchback.

Το ανανεωμένο MINI Cabrio θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο οποίος κατασκευαζόταν στην Ολλανδία. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου του 2025. Για όσους επιθυμούν περισσότερες επιδόσεις, η MINI επιβεβαίωσε ότι μια έκδοση JCW του Cabrio θα έρθει σύντομα, μαζί με το επερχόμενο hatchback.



zougla.gr