Αρχική Ελλάδα Ιερόσυλος ιεροψάλτης – Zougla

Ιερόσυλος ιεροψάλτης – Zougla

39
0


Ένας ιεροψάλτης, ο οποίοw εν τέλει αποδείχθηκε αρκετά αθεόφοβος, συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία έχοντας στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας.

Ο 73χρονος ιεροψάλτης, που είναι και συνταξιούχος κινηματογραφιστής, κατείχε παρανόμως 48 ιερά κειμήλια, μεταξύ των οποίων ήταν ένα φαιλόνιο, ένα πετραχήλι, η ράβδος του βασιλέα Γεωργίου του Β, όπως επίσης πολλές βυζαντινές εικόνες και αρκετά νομίσματα ανυπολόγιστης – μέχρι στιγμής – αξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψη του έγινε με κινηματογραφικό τρόπο στην Ηλιούπολη. Ο αρχαιοκάπηλος βρισκόταν στο σπίτι του όπου και τον συνέλαβαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Η όλη επιχείρηση έγινε σε άριστη συνεννόηση με τον Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος ήταν εκείνος που αξιοποίησε αρχικά σειρά πληροφοριών που είχε στη διάθεσή του.

Μετά από άψογη συνεργασία του Γιώργου Τσούκαλη με την ελληνική αστυνομία επήλθε το θετικό αυτό αποτέλεσμα, που αποτελεί ένα ακόμη πολύ σημαντικό χτύπημα στην αρχαιοκαπηλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής μετά το πέρας της επιχείρησης: «Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω δημόσια την Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα το διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, Χρήστο Μουσαφίρη, τον γενικό διευθυντή Ηπείρου, Βασίλη Μουσελίμη, όπως επίσης και τον υποδιοικητή της Υποδιεύθυνσης, Θανάση Σκουφή, για την αρωγή τους και για τη συνεργασία τους».

Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Τσούκαλης, υπάρχουν σαφείς πληροφορίες ότι ο ιερόσυλος διατηρεί θυρίδα. Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές, τότε προφανώς και θα γίνει έρευνα για τυχόν ύπαρξη αρχαίων αντικειμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και συγκινημένος διότι μετά από αγώνες χρόνων και μετά από προσωπική αφοσίωση στον αγώνα ενάντια στην αρχαιοκαπηλία ήδη έχουμε φτάσει τις 16.968 αρχαιότητες που έχουμε παραδώσει και επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Ο αγώνας απλά συνεχίζεται».



zougla.gr