Αρχική Ελλάδα Η μαύρη λίστα των αθλητών που έφυγαν αναπάντεχα μέσα κι έξω από...

Η μαύρη λίστα των αθλητών που έφυγαν αναπάντεχα μέσα κι έξω από τα 28 Ιουνίου 2006στην Ελλάδα

44
0


Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Ο αδόκητος θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ, ήρθε να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο αθλητών που έχασαν απροσδόκητα και αιφνίδια τη ζωή τους στην Ελλάδα, όντας -ενεργά οι περισσότεροι- μέλη ομάδων τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και γενικότερα στον αθλητισμό. Το πιο θλιβερό είναι ότι αυτές οι αναπάντεχες απώλειες μέσα κι έξω από τα γήπεδα, συνέβησαν στο άνθος της ηλικίας των εκλιπόντων αθλητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεόδωρος Ιωάννου

Στις 5 Οκτωβρίου 1959 έφυγε από τη ζωή ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιώς, Θοδωρής Ιωάννου, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Στον φιλικό αγώνα ανάμεσα στον Εθνικό και τον Παναθηναϊκό που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, ο άτυχος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως επιθετικός, ενώ συνήθως έπαιζε κεντρικός αμυντικός, συγκρούστηκε με δύναμη με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Μιχάλη Βουτσαρά, χτυπώντας το σαγόνι του πάνω στον ώμο του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να του κοπεί η ανάσα και να παραμορφωθεί το πρόσωπό του. Το επόμενο πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημήτρης Κουκολίτσιος – Δημήτρης Μουσιάρης

Στις 6 Σεπτεμβρίου 1979, δύο ποδοσφαιριστές της Λάρισας, ο 19χρονος Δημήτρης Κουκουλίτσιος και ο 20χρονος Δημήτρης Μουσιάρης έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δεύτερος με κατεύθυνση προς την Αθήνα συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λαμίας στο 111ο χιλιόμετρο, λίγο έξω από τη Θήβα, έχοντας συνεπιβάτη τον συμπαίκτη τους Γιάννη Βαλαώρα ο οποίος σώθηκε και ακολούθως έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΛ. Οι Κουκουλίτσιος και Μουσιάρης πήγαιναν για προπόνηση στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων, ενώ ο Βαλαώρας υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία και επέστρεφε στη μονάδα του όπου είχε αποσπαστεί.

Λάζαρος Χαραλαμπίδης

Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα έξω από τη Δράμα σκοτώθηκε σε ηλικία 23 ετών, στις 12 Νοεμβρίου 1990, ο ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας Λάζαρος Χαραλαμπίδης.

Μουκάντι Τσιμάνγκα

Ο Ζαϊρινός Μουκάντι Τσιμάνγκα, έχασε τη ζωή του στα 27 του χρόνια στις 30 Απριλίου 1995 κατά τη διάρκεια αγώνα Πανελευσινιακός-Ατρόμητος στο γήπεδο Ελευσίνας για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Σε διεκδίκηση της μπάλας με τον παίκτη του Πανελευσινιακού Στέλιο Βογιατζή, ο τελευταίος εντελώς άθελά του, χτύπησε με τον αγκώνα τον Τσιμάνγκα στην καρωτίδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατός του από ανακοπή. Ο Τσιμάνγκα, είχε αγωνιστεί επίσης στον Εθνικό Πειραιώς, την Καλαμάτα και τον Ατρόμητο Αθηνών.

Νώντας Σαμαρτζίδης

Ένας από τους κορυφαίους πολίστες της Ευρώπης και αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, ο Νώντας Σαμαρτζίδης άφησε την τελευταία του πνοή στις 22 Ιουνίου 1996  σε ηλικία 31 ετών, ενώ έκανε ελεύθερη κατάδυση μαζί με φίλους του στην Παλαιά Επίδαυρο. Αγωνίστηκε στον Άρη και τον Εθνικό.

Ανδρέας Ζέρμας

Ο ποδοσφαιριστής Ανδρέας Ζέρμας, που αγωνίστηκε για μια τριετία στη Λάρισα, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στην Εθνική οδό Ελασσόνας – Τυρνάβου, σε ηλικία 25 στις 6 Οκτωβρίου 1996 επιστρέφοντας από παιχνίδι της ομάδας του Δαμασιακού στην οποία αγωνιζόταν τότε.

Λευτέρης Μήλος

Αγωνίστηκε στη Λάρισα από το 1991 έως και το 1996 όταν και η ομάδα υποβιβάστηκε, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή. Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 8 Μαρτίου του 1997. Στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λάρισας-Νίκαιας, ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΛ και του Ηρακλή, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου  με συνέπεια να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί μετωπικά με ταξί και να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Γιώργος Μητσιμπόνας

Ήταν Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου του 1997 όταν ο σπουδαίος διεθνής κεντρικός αμυντικός, Γιώργος Μητσιμπόνας που κατέκτησε το Κύπελλο (1985) και το πρωτάθλημα (1988) με τη φανέλα της Λάρισας, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο σε ηλικία 35 ετών, πηγαίνοντας στην προπόνηση του Τυρνάβου, με τον οποίο αγωνιζόταν. Ο Γιώργος Μητσιμπόνας οδηγούσε ένα  Opel Corsa, του φίλου του δημοσιογράφου Νίκου Μίχου που επίσης επέβαινε στο όχημα ως συνοδηγός και τραυματίστηκε ελαφρά. Ο Μητσιμπόνας υπήρξε διεθνής και αγωνίστηκε ακόμη στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Παναγιώτης Κατσούρης

Στις 9 Φεβρουαρίου του 1998 άφησε την τελευταία πνοή του στην άσφαλτο, σε ηλικία 21 ετών, ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ και της εθνικής ελπίδων Παναγιώτης Κατσούρης, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην περιοχή της Θέρμης.

Γιόβαν Γκοΐκοβιτς

Ο Σέρβος μέσος του Ηρακλή Γιόβαν Γκοΐκοβιτς, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο Βελιγράδι, επιστρέφοντας στο σπίτι του από βραδινή έξοδο στις 22 Δεκεμβρίου 2001 σε ηλικία  27 ετών.  Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος και προκάλεσε σοκ τόσο στην οικογένειά του αλλά και στην οικογένεια του  τόσο  του Ηρακλή όπου αγωνιζόταν.

Σλόμπονταν (Μπόμπαν) Γιάνκοβιτς

Ποιός άραγε μπορεί να λησμονήσει, τον 30χρονο τότε, Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, ο οποίος στις 28 Απριλίου του 1993, σε μια στιγμή εκνευρισμού χτύπησε το κεφάλι του στην μπασκέτα κατά τη διάρκεια του αγώνα Πανιωνίου- Παναθηναϊκού κι έμεινε παράλυτος σε αναπηρικό καροτσάκι για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του μέχρι τις 28 Ιουνίου του 2006, όταν έφυγε στα 43 του προδωμένος από την καρδιά του.

Νίκος Σερέτης

Ο καλαθοσφαιριστής Νίκος Σερέτης, που αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο την Δάφνη και  τον Μίλωνα στην Α1, αλλά και τον Πρωτέα Ν. Κόσμου, βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό στο μέρος που παραθέριζε, στην Κάρυστο της Εύβοιας, στις 12 Ιουλίου 2007.  Χτύπησε με το κεφάλι σε βράχο όταν προσπάθησε να σώσει το παιδί του από τα κύματα, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Αντόνιο Ντε Νίγκρις

Ο Αντόνιο ντε Νίγκρις ήταν διεθνής Μεξικανός επιθετικός ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε στην χώρα μας με τη φανέλα της Λάρισας. Πέθανε πρόωρα από καρδιακό πρόβλημα στις 16 Νοεμβρίου 2009, σε ηλικία 31 ετών, ενώ κοιμόταν στο σπίτι του στη Λάρισα, με την ομάδα της οποίας, αγωνιζόταν από τον Αύγουστο του 2009. Τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου 2009 η γυναίκα του Σόνια διαπίστωσε πως είχε δυσφορία. Ο ποδοσφαιριστής των «βυσσινί», εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Βλάβη στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα έδειξαν οι εξετάσεις.

Παναγιώτης Μπαχράμης

Τραγικό θάνατο βρήκε στις 13 Αυγούστου 2010, στα 34 χρόνια του, ο ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Μπαχράμης, όταν παρασύρθηκε από ταχύπλοο σκάφος, ενώ έκανε υποβρύχιο ψάρεμα στην Κυπαρισσία,  με συνέπεια να ακρωτηριαστεί στο άνω και κάτω άκρο και να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής, είχε αγωνιστεί στην Καλαμάτα, τον Ηρακλή, τη Λάρισα και τη Βέροια στην Α΄ Εθνική.

Ολουμπάγιο Αντεφέμι

Την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω από την Καβάλα, άφησε ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Ολουμπάγιο Αντεφέμι σε ηλικία 26 ετών, στις 18 Απριλίου 2011. Ο 26χρονος διεθνής άσος είχε προορισμό το αεροδρόμιο Καβάλας, καθώς είχε πάρει ολιγοήμερη άδεια από την ακριτική ομάδα, προκειμένου να μεταβεί στην πατρίδα του για να παντρευτεί.

Νίκος Σαμαράς

Ο διεθνής βολεϊμπολίστας Νίκος Σαμαράς έχασε τη ζωή του στις 4 Ιανουαρίου 2013, σε ηλικία 42 ετών, από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Ο Σαμαράς κατέρρευσε ξαφνικά έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε, ενώ βρισκόταν σε σπίτι φίλων του στην Αθήνα. Αγωνίστηκε στην  Ορεστιάδα, τον Ηρακλή, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Μίλωνα, όπως και στην Ιταλική Φαλκονάρα και την Τουρκικής Φενέρμπαχτσε. Είχε 263 συμμετοχές στην εθνική Ελλάδος.

 



zougla.gr