Αρχική Ελλάδα Η Skoda αποκάλυψε το γεμάτο WRC γονίδια, ηλεκτρικό Enyaq RS Race

Η Skoda αποκάλυψε το γεμάτο WRC γονίδια, ηλεκτρικό Enyaq RS Race

36
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι μηχανικοί της Skoda Motorsport ήταν απασχολημένοι με την ανάπτυξη ενός ολοκαίνουργιου πρωτότυπου αυτοκινήτου τα τελευταία δύο χρόνια, το οποίο μόλις γιόρτασε το ντεμπούτο του. Ονομάζεται Enyaq RS Race, και όπως υποδηλώνει το όνομά του, βασίζεται στο Enyaq Coupe RS, αλλά διαθέτει δεκάδες τροποποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την τσεχική μάρκα αυτοκινήτων, το Enyaq RC Race είναι 72χλστ. φαρδύτερο εμπρός, 116χλστ. φαρδύτερο πίσω και 70χλστ. χαμηλότερο σε σύγκριση με το αδελφάκι του. Έχει επίσης επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερους τροχούς, σκουρόχρωμα πίσω φώτα και μια επιμήκη λωρίδα LED που ενώνει το ένα μπροστινό άκρο με το άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τις υπερμεγέθεις αναλογίες και την εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό εμφάνιση, το νέο Skoda Enyaq RS Race Concept διαθέτει βιώσιμα υλικά τα οποία βοηθούν και στη μείωση του βάρους, αποδίδοντας την ίδια αντοχή. Οι προφυλακτήρες, η οροφή, ο αεραγωγός οροφής και η αεροτομή επωφελούνται από βιώσιμα βιοσύνθετα υλικά, τα οποία βρίσκονται και στο εσωτερικό, στο ταμπλό, στα πάνελ των θυρών και στα υποπόδια. Όλα τα παραπάνω μαζί με το νέο πάνελ στην οροφή (που αντικατέστησε την πανοραμική οροφή), μείωσαν το συνολικό βάρος του οχήματος κατά 315 κιλά, συγκριτικά με το εργοστασιακό Enyaq Coupe.

Για να δημιουργήσει το ενισχυμένο στυλ, η Skoda πήρε όλα τα μέρη του αμαξώματος από το μοντέλο παραγωγής και τα επανασχεδίασε από την αρχή. Συν τοις άλλοις, τοποθέτησε στο concept ένα roll cage υψηλής αντοχής, αγωνιστικά καθίσματα, αυτόματο πυροσβεστήρα, ενώ διαθέτει (όπως τα WRC αγωνιστικά) πλαϊνό φωτάκι που ανάβει πράσινο ή κόκκινο, ανάλογα με το αν είναι ασφαλές ή όχι να πλησιάσει κάποιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιλαμβάνονται επίσης μηχανικές βελτιώσεις, όπως τα ανθρακοκεραμικά φρένα, υδραυλικό χειρόφρενο, σπορ ανάρτηση, αγωνιστικό τιμόνι ενώ παρά την αγωνιστική του φιλοσοφία, διατηρεί την 13άρα οθόνη του συστήματος infotainment.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης παραμένει χωρίς τροποποιήσεις και αποτελείται από ένα σύστημα δύο κινητήρων συνολικής απόδοσης 340 ίππων. Πλέον όμως, χάρη στο μειωμένο βάρος, το 0-100 έρχεται σε κάτω από 5 δευτ. ενώ στο εργοστασιακό μοντέλο είναι στα 5.5 δευτ. Η μπαταρία παραμένει 82 kWh ενώ υπάρχει και ειδικό ηχοσύστημα που προσφέρει ηχητική εμπειρία σαν σε ράλι.



zougla.gr