Αρχική Ελλάδα Η MINI γράφει ιστορία παρουσιάζοντας τα πρώτα ηλεκτρικά John Cooper Works

Η MINI γράφει ιστορία παρουσιάζοντας τα πρώτα ηλεκτρικά John Cooper Works

27
0


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η MINI λανσάρει τα πρώτα μοντέλα επιδόσεων με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην ιστορία της. Ο λόγος για τα John Cooper Works Electric και John Cooper Works Aceman με το πρώτο είναι ένα τρίθυρο hatchback ενώ το δεύτερο ένα πιο πρακτικό πεντάθυρο crossover. Και τα δύο όμως «πατάνε» στην ίδια πλατφόρμα και φέρνουν αυξημένη ιπποδύναμη αλλά και τις απαραίτητες σπορ πινελιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρικό δίδυμο είναι προσθιοκίνητο και μοιράζεται το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο που αποδίδει 258 ίππους και 350 Nm ροπής. Η MINI αναφέρει 0-100 σε 5,9 δευτερόλεπτα για το hatchback και 6,4 δευτερόλεπτα για το μικρομεσαίο crossover. Αυτό σημαίνει ότι το hatch εξοικονομεί 0,8 δευτερόλεπτα, ενώ το πεντάθυρο μοντέλο είναι 0,7 δευτερόλεπτα πιο γρήγορο από τις εκδόσεις με θερμικό κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μπαταρία 54,2 kWh, η οποία επιτρέπει αυτονομία WLTP 371χλμ. για το τρίθυρο hatchback και 355χλμ. για το πεντάθυρο crossover.

Για να κάνει τα πράγματα πιο πικάντικα, η Mini έχει προσθέσει μια λειτουργία boost που αυξάνει προσωρινά την απόδοση κατά 27 ίππους. Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο κατά την προσπέραση ή όταν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες του ηλεκτροκινητήρα κατά την επιτάχυνση. Τα ηλεκτρικά μοντέλα JCW λαμβάνουν επίσης αναβαθμισμένα φρένα για ανώτερη δύναμη φρεναρίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπτικά, οι δύο αυτές EV εκδόσεις διαθέτουν το ίδιο bodykit με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις JWC, που περιλαμβάνει πιο σπορ προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, πλευρικές ποδιές, διαχύτες και σήματα John Cooper Works. Ωστόσο, κινούνται σε νέα σετ ζαντών (18 ιντσών για το hatchback και 19 ιντσών για το crossover), τα οποία φέρουν στάνταρ ελαστικά υψηλής πρόσφυσης.

Στο εσωτερικό υπάρχουν πολλές κόκκινες ραφές και φυσικά η στρογγυλή OLED οθόνη 9.4 ιντσών που φιλοξενεί το infotainment δείχνοντας παράλληλα όλες τις ζωτικές πληροφορίες του οχήματος.

Τα Mini JCW Electric και JCW Aceman θα κατασκευάζονται στην Κίνα, αν και από το 2026 θα παράγονται και στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι θα υπάρξει μια έκδοση JCW του Mini Cooper hatchback με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η οποία θα παρουσιαστεί αυτό το φθινόπωρο.



zougla.gr