Αρχική Ελλάδα Η Honda RTL ELECTRIC και ο Takahisa Fujinami πέτυχαν νίκη στο ντεμπούτο

Η Honda RTL ELECTRIC και ο Takahisa Fujinami πέτυχαν νίκη στο ντεμπούτο

41
0


του Νεκτάριου Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Trial της Honda εξασφαλίζει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα στο ντεμπούτο της!

Στον έκτο Γύρο του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος του 2024 στο Yuasa Trial Park της Wakayama, ο Takahisa Fujinami έδωσε με την πρωτότυπη RTL ELECTRIC της Honda μια πρώτη νίκη για την ομάδα HRC. Αυτό το του Αγώνα Σαββατοκύριακο σηματοδότησε την επιστροφή του Fujinami στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τη διοργάνωση SUGO του 2003, μια παύση 21 ετών, και ήταν το αγωνιστικό ντεμπούτο της νέας Πρωτότυπης RTL ELECTRIC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγώντας με τον αριθμό 27, αυτός ο αριθμός εκχωρήθηκε για πρώτη φορά στον Fujinami το 1994 όταν μπήκε στην κορυφαία κατηγορία του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος και ήταν επίσης ο αριθμός που χρησιμοποίησε στο πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1996. Αυτή τη φορά, επέλεξε αυτόν τον αριθμό καθώς σχετίζεται με δύο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπισε στο παρελθόν.

Η συμμετοχή του Fujinami με την RTL ELECTRIC επιβεβαιώθηκε αυτή την άνοιξη και είχε δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα μόνο για περίπου δύο εβδομάδες. Παρόλα αυτά, προσέγγισε τον ανταγωνισμό με αποφασιστικότητα να κερδίσει. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν είχε προηγούμενα επιτεύγματα στην κατηγορία All-Japan, ξεκίνησε μπροστά, γεγονός που τον έφερε σε μειονεκτική θέση για τη μέτρηση των επιδόσεων των αντιπάλων του. Έπρεπε να αντιμετωπίσει μια σκληρή μάχη με Ειδικές Διαδρομές που κανείς δεν είχε επιχειρήσει προηγουμένως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρώτο γύρο, ο Fujinami πήρε γρήγορα το προβάδισμα. Στον δεύτερο γύρο, ο Fujinami προσάρμοσε τη στρατηγική του. Αφού είχε απώλεια 17 βαθμών στις Ειδικές Διαδρομές 7 έως 11, κατάφερε να σημειώσει μόνο 7 βαθμούς κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου. Η βαθμολογία του για τον δεύτερο γύρο ήταν 14 βαθμοί, αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους του χωρίς να μπορούν να καλύψουν τη διαφορά και ήταν σαφές ότι η νίκη του Fujinami ήταν εξασφαλισμένη.

Takahisa Fujinami, Ομάδα HRC #27

«Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που συμμετείχα σε έναν Αγώνα και αυτός ήταν ο πρώτος μου γύρος του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος μετά από 21 χρόνια. Ευχαριστώ την ομάδα ανάπτυξης για την προετοιμασία μιας μοτοσυκλέτας που μου επέτρεψε να κερδίσω υπό πίεση. Παρά κάποια λάθη στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου και στις Ειδικές Διαδρομές, είμαι ευγνώμων που εξασφάλισα αυτή τη νίκη. Σε δύο εβδομάδες υπάρχει ο επόμενος Αγώνας SUGO και θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη μοτοσυκλέτα για βέλτιστη απόδοση και να στοχεύουμε σε άλλη μια νίκη. Είμαι επίσης ευγνώμων για την ευκαιρία να ξαναβρεθώ με τους θαυμαστές του Πρωταθλήματος. Η υποστήριξή τους με βοήθησε να πετύχω αυτή τη νίκη. Σας ευχαριστώ πολύ».

Hikaru Tsukamoto, Διευθυντής, Honda R&D και Διευθύνων Σύμβουλος, Honda Racing Corporation

«Καθώς αυτός ήταν ο πρώτος Αγώνας της Team HRC με την ηλεκτρική πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, πιστεύω ότι ήταν μια μέρα όπου ο αναβάτης Fujinami, και όλη η ομάδα έμαθαν πολλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα της κατάκτησης της 1ης θέσης, αλλά θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για τους υπόλοιπους προγραμματισμένους Αγώνες. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτό το εγχείρημα».



zougla.gr