Αρχική Κόσμος Δημοσιογράφος του BBC έκανε την μεγαλύτερη γκάφα ωστόσο υπάρχει λόγος να την...

Δημοσιογράφος του BBC έκανε την μεγαλύτερη γκάφα ωστόσο υπάρχει λόγος να την χειροκροτήσουμε

36
0


To κανάλι του BBC ανακοίνωσε πως η προγραμματισμένη συνέντευξη του Μπόρις Τζόνσον, για το βράδυ της Πέμπτης, ακυρώνεται.

Ο λόγος είναι πως η δημοσιογράφος καναλιού, Laura Kuenssberg, που θα έθετε τις ερωτήσεις στον πρώην βρετανό πρωθυπουργό, του έστειλε κατά λάθος μέσω email τις σημειώσεις της συνέντευξης, αντί στην ομάδα της.

Έτσι, η Kuenssberg  —πολιτική συντάκτρια του BBC από το 2015 έως το 2022— έγραψε στο προφίλ της στο X πως «δεν είναι σωστό η συνέντευξη να πραγματοποιηθεί».

«Δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε ότι είναι κάτι άλλο πέρα από ντροπιαστικό και απογοητευτικό…»

Επιπλέον χαρακτήρισε το ατυχές συμβάν «εξοργιστικό», «ντροπιαστικό και απογοητευτικό», ενώ κατέληξε στην ανάρτηση γράφοντας πως παρ’ όλη την ντροπή «η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Kuenssberg:

«Καθώς ετοιμαζόμουν να πάρω συνέντευξη από τον Μπόρις Τζόνσον αύριο, κατά λάθος έστειλα τις σημειώσεις μας σε αυτόν με ένα μήνυμα που προοριζόταν για την ομάδα μου. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι δεν είναι σωστό να προχωρήσει η συνέντευξη. Είναι εξοργιστικό και δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμαστε ότι είναι κάτι άλλο πέρα από ντροπιαστικό και απογοητευτικό, καθώς υπάρχουν πολλές σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να γίνουν. Αλλά πέρα από τα ντροπιασμένα πρόσωπα, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Τα λέμε την Κυριακή».

Ο Τζόνσον, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2019 έως το 2022, θα δημοσιεύσει την επόμενη εβδομάδα τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Unleashed».

H Kuenssberg σε παλαιότερη συνέντευξη με τον Μπόρις Τζόνσον

Η Kuenssberg είχε προηγουμένως ερευνήσει την κυβέρνησή του στο Panorama – Partygate: Inside the Storm, και έκανε μια αναδρομή στα τελευταία χρόνια των Συντηρητικών σε μια τριμερή σειρά του BBC Two, με τίτλο: « Laura Kuenssberg: state of chaos».

Εκπρόσωπος του BBC ανέφερε ότι η ακούσια αυτή κίνηση της Kuenssberg έκανε τη συνέντευξη της Πέμπτης «ακατάλληλη» και ότι τόσο το BBC όσο και η ομάδα του Τζόνσον συμφώνησαν να την ακυρώσουν.





in.gr