Αρχική Κόσμος Βρετανός φωτορεπόρτερ βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου στην Καλιφόρνια – Συνελήφθη ο γιος...

Βρετανός φωτορεπόρτερ βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου στην Καλιφόρνια – Συνελήφθη ο γιος του

31
0


Ο 19χρονος γιος του βρετανού φωτορεπόρτερ Paul Lowe κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του πατέρα του.

Ο 61χρονος, βραβευμένος φωτογράφος βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας στην Καλιφόρνια το Σάββατο (12/10).

Το Γραφείο Εισαγγελέα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι ο γιος του, Emir Lowe, κατηγορείται για τη δολοφονία του.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Ιατροδικαστικού Τμήματος της Κομητείας του Λος Άντζελες, ο Paul Lowe είχε δεχθεί μαχαιριά στον λαιμό.

βρετανός φωτορεπόρτερ

Ο Paul Lowe

Το Γραφείο Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες πρόσθεσε ότι ο Emir Lowe πρόκειται να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο δικαστήριο σήμερα, Τετάρτη (16/10).

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 15:28 στην οδό Mount Baldy, κοντά στους καταρράκτες Stoddard Canyon. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Σερίφη, αναφέρεται ότι οι αξιωματικοί ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για επίθεση με θανατηφόρο όπλο και βρήκαν έναν «λευκό άνδρα ενήλικα να έχει υποστεί τραύμα στο άνω μέρος του κορμού».

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κήρυξαν τον Lowe νεκρό στο σημείο. Το Γραφείο Σερίφη πρόσθεσε επίσης ότι «ένας λευκός άνδρας ενήλικας εθεάθη να απομακρύνεται από το σημείο με αυτοκίνητο» και αργότερα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα λίγα μίλια μακριά. Ο άνδρας συνελήφθη και κρατείται για περαιτέρω έρευνα.

Το King’s College του Λονδίνου, όπου ο Paul Lowe ήταν καθηγητής, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του βραβευμένου φωτορεπόρτερ.

«Χάσαμε κάτι περισσότερο από έναν φωτογράφο»

H πιο διάσημη φωτογραφία του Λόου ήταν μία ασπρόμαυρη εικόνα ενός παιδιού με μια μπάλα, από το 1992, η οποία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Σαράγεβο. Το έργο του παρουσιάστηκε σε έγκυρα έντυπα όπως τα Time, Newsweek, Sunday Times, The Observer και The Independent.

H Ika Ferrer Gotić, παρουσιάστρια στο CNN έγραψε στο X χαρακτηριστικά: «Χάσαμε κάτι περισσότερο από έναν φωτογράφο με τον θάνατο του Paul Lowe. Χάσαμε έναν μάρτυρα της ιστορίας μας, έναν παραμυθά που έδειξε στον κόσμο τις αλήθειες που πολλοί ήθελαν να αγνοήσουν».





in.gr