Αρχική Ελλάδα Αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής στη 13η «Zootechnia»

Αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής στη 13η «Zootechnia»

29
0


Αυξημένο καταγράφεται το ενδιαφέρον συμμετοχής στην 13η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia» (30/1-2/2 2025), γεγονός που αντανακλάται και στην κατά πολύ μεγαλύτερη εκθεσιακή κάλυψη της επικείμενης διοργάνωσης, έναντι της προηγούμενης το 2023, όπως επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΔΕΘ-Helexpo.

Η διοργάνωση, θα αναπτυχθεί σε εννέα περίπτερα του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ στα περίπτερα 5 και 6 θα φιλοξενηθεί το PET Festival, όπου οι φίλοι των ζώων συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για κάθε πτυχή του κόσμου των κατοικιδίων τους. Στα περίπτερα 2 και 17 θα λειτουργήσει το «Σαλόνι Αλόγου», με εντυπωσιακές επιδείξεις, όπως αναφέρει η ΔΕΘ-Helexpo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξειδικευμένες εταιρείες της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα δώσουν το «παρών» στη διοργάνωση, με σκοπό να ενημερωθούν, να διευρύνουν τις εμπορικές τους επαφές και να αναζητήσουν νέες αγορές.

Σε εξέλιξη, βρίσκεται ήδη το πρόγραμμα των συναντήσεων μεταξύ των τουλάχιστοιν 500 ξένων εμπορικών επισκεπτών και Hosted Buyers από 12 και πλέον χώρες.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης το Εργαστήριο Διατροφής και το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και εταιρείες του αγροτοδιατροφικού τομέα, θα παρουσιάσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα made in Greece.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, στη διεθνή έκθεση θα αναδειχθούν πρότυπες καθετοποιημένες επιχειρήσεις που μέσα από ερευνητικές συμπράξεις έχουν δημιουργήσει υποδομές και διαδικασίες παραγωγής καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας, ενώ οι επισκέπτες της διοργάνωσης, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ενδεικτικά παραδείγματα από ολιστικά συστήματα σταβλικών εγκαταστάσεων και διαχείρισης των εκτροφών με διατροφή ακριβείας, για την ανάδειξη του γενετικού δυναμικού των εκτρεφόμενων ζώων.



zougla.gr