Αρχική Ελλάδα Αταμάν: «Το ΟΑΚΑ είναι απίστευτο, δείχνει το όραμα του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου»

Αταμάν: «Το ΟΑΚΑ είναι απίστευτο, δείχνει το όραμα του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου»

41
0


Ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για την πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση ενώπιον του κοινού του (10/10, 21:15, Novasports 4HD), στην οποία θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια του ανακαινισμένου ΟΑΚΑ.

Οι πρωταθλητές Euroleague θα υποδεχθούν την Μπάγερν Μονάχου, με τους Εργκίν Αταμάν και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να μιλούν στην «πράσινη» media day για τα συναισθήματά τους βλέποντας την ανανεωμένη εικόνα του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, αλλά και για την αναμέτρηση με την γερμανική ομάδα, όπου θα παλέψουν για το «δύο στα δύο» στη Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν, είπε:

– Για την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου: «Η Μπάγερν με τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε τις δυνατότητές της. Θεωρώ πως έχει πολύ καλό ρόστερ, με έμπειρους παίκτες, όπως ο Φόγκτμαν, ο Νέιπιερ κι ο Ομπστ, που είναι πολύ καλός σουτέρ. Υπάρχει ο Λούσιτς, ο Μπούκερ, ο Γουάιλερ-Μπαμπ κι ο Έντουαρντς, που είναι πολύ ενεργητικός κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ. Η Μπάγερν έχει 10-11 έμπειρους -από την EuroLeague- παίκτες. Με τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε τη δύναμή της. Αύριο είναι το πρώτο παιχνίδι στο νέο μας γήπεδο. Θα είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι».

– Για τη νέα εικόνα του ΟΑΚΑ: «Είναι απίστευτο! Δείχνει το όραμα του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον σύλλογο. Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη και τώρα πιστεύω πως το γήπεδό μας είναι κοντά ώστε να θεωρείται το καλύτερο στην Ευρώπη. Αν έχουμε και μερικές… πολυτέλειες στα αποδυτήριά μας, τότε θα πω ότι είναι το καλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη».

– Για τον Γκόρντον Χέρμπερτ: «Η Μπάγερν έχει σπουδαίο ρόστερ και σπουδαίο προπονητή, με μεγάλη εμπειρία. Πριν από αρκετά χρόνια ήταν ξανά στην EuroLeague. Είναι πολύ έξυπνος και έδειξε τι μπορεί να κάνει με τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από δύο χρόνια. Μπορεί φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες να μην πήγε πολύ καλά, αλλά ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του και τον σέβομαι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι για την αυριανή αναμέτρηση: «Ο Γκριγκόνις και ο Παπαπέτρου θα είναι έτοιμοι. Ο Γιουρτσεβέν είχε ένα μικρό τραυματισμό, με αποτέλεσμα να μην κάνει προπόνηση για δύο μέρες. Σήμερα έβγαλε το πρόγραμμα. Αύριο μπορεί να μην είναι στο 100%, ίσως στο 70-80%. Ελπίζω πως δεν θα γίνει κάτι μέχρι αύριο και θα είναι όλοι έτοιμοι εκτός από τον Αντετοκούνμπο».

– Για την κατάσταση της ομάδας: «Μέχρι στιγμής, δεν είδα την ομάδα να είναι τόσο επιθετική, ειδικά στην άμυνα σε σχέση με το πώς ήμασταν πέρσι στο β’ μισό της σεζόν. Δεν είμαστε τόσο προσηλωμένοι στην άμυνα. Επιθετικά, φυσικά έχουμε κάποιους νέους παίκτες, που είναι σημαντικοί. Πρέπει όλοι να καταλάβουν το μπάσκετ που παίζουμε και γι αυτό δεν είμαι 100% ικανοποιημένος από το πώς έχουμε παίξει ως τώρα. Στο Βερολίνο, ελέγξαμε απόλυτα τον ρυθμό. Σε κάποια σημεία όμως βάλαμε σε ρίσκο το παιχνίδι.

Αύριο, ελπίζω με τη δύναμη της έδρας και με το μεγάλο κίνητρο που μας δίνει ο κόσμος να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πως άρχισε η νέα σεζόν με νέους στόχους. Η περσινή σεζόν τελείωσε! Όλοι είναι περήφανοι για όσα κάναμε πέρσι. Φέτος όμως έχουμε νέους στόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περσινή σεζόν πρέπει να καταλάβουμε πως τελείωσε, όλοι είναι περήφανοι και τη νέα χρονιά με το ίδιο κίνητρο να προχωρήσουμε. Να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι γιατί δεν γίνεται να σκεφτόμαστε πως η Μπάγερν δεν έχει το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα. Νίκησαν τη Ρεάλ και έδειξαν τη δυναμική τους. Κάθε αγώνας είναι σαν τελικός στην EuroLeague».

Ερνανγκόμεθ: «Είναι φανταστικό όλο αυτό, ανυπομονούμε για αύριο»

Από την πλευρά του, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είπε σχετικά με την ανανεωμένη εικόνα του ΟΑΚΑ: «Η ομάδα έκανε τα πάντα για τους φιλάθλους μας. Είναι φανταστικό όλο αυτό. Δεν έχω παίξει ποτέ σε led, αλλά ανυπομονώ και πιστεύω θα είναι φανταστικό. Στην αρχή ήταν λίγο διαφορετικά σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει, αλλά αύριο πιστεύω θα είναι όλα υπέροχα».

Για την αναμέτρηση με την Μπάγερν: «Είναι μια σπουδαία ομάδα. Στην EuroLeague κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη, ειδικά εντός έδρας. Πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Ρεάλ. Ανυπομονούμε για αύριο».

Αναφερόμενος στον ενθουσιασμό του κόσμου για το νέο γήπεδο και το πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την ομάδα, είπε: «Είμαστε εδώ για μια μάχη, όχι για πάρτι. Φυσικά οι φίλαθλοι θα απολαύσουν τα πάντα, αλλά πρέπει πρώτα να κερδίσουμε».

Σχετικά με το πόσο εύκολο είναι να ξεχάσουν όλοι τι έγινε πέρυσι, απάντησε: «Κάναμε αυτό που κάναμε. Ήταν κάτι σπουδαίο, μια από τις καλύτερες σεζόν που έχουν γίνει. Καταφέραμε πολλά, αλλά τώρα θέλουμε περισσότερα. Υπογράψαμε σπουδαίους παίκτες και θέλουμε να καταφέρουμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα. Στο μυαλό μας δεν είναι να πάμε απλά στο Final Four, αλλά να κάνουμε το back-to-back. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά γιατί ξέρουμε πως ο στόχος δεν επιτυγχάνεται σε μια μέρα. Πέρσι είχαμε μια δύσκολη αρχή, αλλά έτσι κάνεις τις καλές ομάδες, Θα έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας. Δεν πρέπει να σταματάμε όταν δεν πηγαίνουμε καλά, ούτε να ενθουσιαζόμαστε υπερβολικά όταν πηγαίνουμε καλά. Έτσι είναι το mentality μας».

Όσο για το τι πρέπει να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός: «Όλα έχουν να κάνουν με τη χημεία. Έχουμε πολλούς σπουδαίους παίκτες. Πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον για να πάρουμε νίκες. Θα υπάρχουν κι αγώνες που δεν θα είναι όλοι χαρούμενοι για το πώς μοιράζονται ο χρόνος συμμετοχής και τα σουτ. Ο μοναδικός στόχος όμως είναι η νίκη. Μια μέρα λοιπόν μπορείς να είσαι εκνευρισμένος όταν πηγαίνεις στο σπίτι, αλλά το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσεις τη δουλειά και να γίνεις καλύτερος για την ομάδα σου».

Μιλώντας για το πώς δείχνει σε σχέση με πέρσι: «Είμαι εδώ για να κερδίζουμε. Πέρσι έκανα τη δουλειά που έπρεπε για να βοηθήσω την ομάδα. Τώρα έχω έναν χρόνο περισσότερη εμπειρία στην EuroLeague. Πέρυσι υπήρχε ένα διάστημα που έπρεπε να προσαρμοστώ στην ομάδα, στον προπονητή, σε όλα. Αλλά αυτό που μετράει είναι ότι καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο με πέρυσι, να είμαστε επιθετικοί».

Τέλος, αναφερόμενος στον Λορέντζο Μπράουν, δήλωσε: «Είναι πολύ ωραίο να παίζω μαζί του. Τον αγαπώ πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως παίκτη. Κατακτήσαμε μαζί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήρθε σε ένα σπουδαίο γκρουπ εδώ, προσαρμόζεται πολύ καλά. Η διορατικότητά του θα είναι πολύ σημαντική. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά, ξέρουμε ποιος είναι ο ένας και ποιος ο άλλος και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όλοι μαζί για τον στόχο μας».



zougla.gr