Αρχική Ελλάδα Έκτακτο πολεμικό συμβούλιο του Νετανιάχου

Έκτακτο πολεμικό συμβούλιο του Νετανιάχου

29
0


Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 7 Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τη συμμετοχή των υπουργών της κυβέρνησής του.

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ αυτών και το Times of Israel, ο Νετανιάχου πρότεινε στη διάρκεια της συνεδρίασης την αλλαγή του ονόματος της επιχείρησης «Σιδερένια ξίφη» σε «Πόλεμος της Αναγέννησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνησή του αλλάζει την πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή για να αποτρέψει να συμβεί μια άλλη 7η Οκτωβρίου, έναν χρόνο μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

«Αλλάζουμε την πραγματικότητα της περιφερειακής ασφάλειας στο πεδίο για χάρη των παιδιών μας, για το μέλλον μας και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ μια άλλη 7η Οκτωβρίου», τόνισε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, το οποίο αναφέρθηκε και στα «επτά μέτωπα» που πιστεύει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ότι αντιμετωπίζει η χώρα του (Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανος, Συρία, Ιράν, Υεμένη και Ιράκ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θυμόμαστε τους πεσόντες μας, τους ομήρους μας – τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε σπίτι – και τους ήρωές μας που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και της χώρας», δήλωσε σε διάγγελμά του ο Νετανιάχου. «Περάσαμε μια τρομερή σφαγή πριν από έναν χρόνο και σταθήκαμε όρθιοι ως λαοί, σαν λιοντάρια».

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες από 35 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ από το πρωί της Δευτέρας, μέχρι αυτήν την ώρα, σύμφωνα με τους IDF.

Περίπου 15 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν πριν από τις 7 το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή Karmiel. Κάποιοι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν και οι υπόλοιποι έπληξαν ανοιχτές περιοχές, λένε οι IDF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, λίγο πριν τις 9 το πρωί, 20 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στη Δυτική Γαλιλαία. Τουλάχιστον ένας από τους πυραύλους έπεσε σε μια πόλη, προκαλώντας ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα. Οι IDF λένε ότι οι περισσότεροι από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά την επίθεση αναχαιτίστηκαν.

Αρκετές ακόμη ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στην περιοχή Dovev μερικές ώρες αργότερα, οι οποίες σύμφωνα με το IDF έπεσαν όλες σε ανοιχτή γη.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς από τις επιθέσεις.



zougla.gr