Αρχική Ελλάδα Washington Post: Ο Μπάιντεν προειδοποιεί το Ιράν ότι μια απόπειρα δολοφονίας κατά...

Washington Post: Ο Μπάιντεν προειδοποιεί το Ιράν ότι μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ είναι «πράξη πολέμου»

27
0


Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς το Ιράν, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ή άλλων πρώην αξιωματούχων των ΗΠΑ θα θεωρηθεί «πράξη πολέμου», αναφέρει η Washington Post.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από αίτημα του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ για ένα στρατιωτικό αεροσκάφος και οχήματα για την προστασία του πρώην προέδρου κατά τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας του, όπως ανέφεραν οι εφημερίδες New York Times και Washington Post. Το αίτημα αυτό έρχεται μετά τις δύο απόπειρες δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα συνεργάτες του, είπαν ότι ο Τραμπ ενημερώθηκε από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών για υποτιθέμενες απειλές δολοφονίας του από το Ιράν.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, δήλωσε: «Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν εντοπίσει ότι αυτές οι συνεχείς και συντονισμένες επιθέσεις έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες». Πρόσθεσε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου σε όλες τις υπηρεσίες εργάζονται για να εξασφαλίσουν την προστασία του Τραμπ και μια δίκαιη εκλογή.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακολουθεί τις ιρανικές απειλές κατά του Τραμπ εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Σον Σάβετ. «Σε περίπτωση που το Ιράν επιτεθεί σε οποιονδήποτε από τους πολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνεχίζουν να υπηρετούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ή εκείνων που υπηρέτησαν στο παρελθόν, το Ιράν θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες», είπε ο Σάβετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα «στα υψηλότερα επίπεδα» της ιρανικής κυβέρνησης, προτρέποντάς τους να σταματήσουν τις συνωμοσίες εναντίον του Τραμπ και πρώην αξιωματούχων των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν συγκεκριμένα το Ιράν να μην στοχοποιήσει τον Τραμπ, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και τον Μπράιαν Χουκ, τον ειδικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Τραμπ για το Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr