Αρχική Ελλάδα «Rust»: Αφιερωμένη στη Χαλίνα Χάτσινς η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας

«Rust»: Αφιερωμένη στη Χαλίνα Χάτσινς η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας

24
0


Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Rust», σχεδόν τρία χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς (Halyna Hutchins), θα πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ Camerimage τον επόμενο μήνα.

Η ταινία «Rust» βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής τον Οκτώβριο του 2021 μετά τον θάνατο της κινηματογραφίστριας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όταν το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε κατά λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Φεστιβάλ το οποίο τιμά το έργο των διευθυντών φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 23 Νοεμβρίου στη πόλη Τορούν της Πολωνίας.

«Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς της Ουκρανής κινηματογραφίστριας που ήταν μέλος της οικογένειας του Φεστιβάλ, το Camerimage θα τιμήσει τη μνήμη της και θα υπενθυμίσει στον κόσμο την κληρονομιά της», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ σε δελτίο Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Joel Souza, ο οποίος τραυματίστηκε στο ατύχημα με το όπλο.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν επίσης η Μπιάνκα Κλάιν (Bianca Cline), η οποία ανέλαβε την διεύθυνση φωτογραφίας μετά το τραγικό περιστατικό και ο Στίβεν Λάιτχιλ (Stephen Lighthill) ο μέντορας της Χάτσινς από τη σχολή κινηματογράφου AFI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλαμε να το κάνουμε αυτό για να την τιμήσουμε και για να βεβαιωθούμε ότι ο κόσμος θα μπορούσε να δει ποιο ήταν το έργο της. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη ταινία της» δήλωσε στο People η Μπιάνκα Κλάιν, προσθέτοντας ότι το Camerimage είναι το τέλειο μέρος για την πρεμιέρα της ταινίας.

«Το ωραίο με το Φεστιβάλ είναι ότι πρόκειται για το πιο γνωστό που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην κινηματογραφία. Και νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που συνδέονται με την ταινία είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για τη Χαλίνα. Όλοι γνωρίζουν μόνο για τον θάνατό της και αυτό είναι λυπηρό, επειδή ήταν ένας τόσο όμορφος άνθρωπος και μια ταλαντούχα κινηματογραφίστρια» συμπλήρωσε.

 



zougla.gr