Αρχική Ελλάδα RENAULT 4 E-TECH ELECTRIC: Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες πριν από την Έκθεση...

RENAULT 4 E-TECH ELECTRIC: Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες πριν από την Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι

28
0


Επιμέλεια: Π. Χαλάτσης

Η Renault εν αναμονή της αποκάλυψης του  4 E-Tech electric «διέρρευσε» τις πρώτες φωτογραφίες του για να πάρουμε μια γεύση από το νέο της δημιούργημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να ξέρετε και την ιστορία του Renault 4 θα σας αναφέρουμε επιγραμματικά ορισμένες πληροφορίες. Το πρώτο Renault 4, το 1961 έφερε την επανάσταση στην αγορά του αυτοκινήτου, ενώ στην πορεία έγινε status symbol.

Ήταν το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο της Renault με κινητήρα και κίνηση μπροστά, χωρίς το γνωστό τούνελ  μετάδοσης, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα ένα εσωτερικό με εντελώς επίπεδο πάτωμα. Έγινε το κατ’ εξοχήν ευρύχωρο και πολυ-χρηστικό αυτοκίνητο για οδήγηση στην πόλη τις καθημερινές, από και προς τη δουλειά, αλλά και για τις εκδρομές τα Σαββατοκύριακα. Ήταν ένα αυτοκίνητο ιδανικό για την εποχή του, που ταίριαζε σε μια διαρκώς εξελισσόμενη κοινωνία. Η επιτυχία του ήταν ακαριαία: έγινε το αυτοκίνητο που επέλεξαν οι οδηγοί σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ η παραγωγή του Renault 4 ξεπέρασε συνολικά τα 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Renault 4 E-Tech electric είναι το ίδιο ευέλικτο με τον προκάτοχό του, ενώ, ακολουθώντας το δρόμο εκείνου, είναι φτιαγμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής του: είναι πλήρως ηλεκτρικό και το συμπαθείς από τη στιγμή που θα το αντικρύσεις. Έχει μήκος 4,14 μέτρα και έρχεται να πλαισιώσει ιδανικά στο segment Β, το μήκους 3,92μ. Renault 5 E-Tech. Χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα AmpR Small, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει το πιο ευρύχωρο εσωτερικό στην κατηγορία του, ενώ εξασφαλίζει μοναδική ευελιξία και άνεση στο δρόμο. Το Renault 4 E-Tech electric θα παράγεται στη Maubeuge της Γαλλίας, και θα φτάσει στις αντιπροσωπείες το 2025.

Η Renault, 14 ημέρες πριν ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης στο Παρίσι αποκάλυψε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες -όχι βέβαια όλο το αυτοκίνητο- αλλά έστω και με αυτές μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες αποκαλύπτουν  ορισμένες λεπτομέρειες της εξωτερικής σχεδίασης του νέου μοντέλου, που αποτελούν απόδειξη της σχεδιαστικής μαεστρίας και της τεχνογνωσίας της να συνδυάζει φινέτσα και άνεση.

Γρίλια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φαρδιά μάσκα ξεχωρίζει χάρη στο φωτισμένο περίγραμμα που περιβάλλει τους στρογγυλούς προβολείς LED στις άκρες της. Το Renault 4 E-Tech electric είναι το πρώτο όχημα της Renault που διαθέτει φωτιζόμενο σήμα στη μέση της γρίλιας – η οποία παραπέμπει σχεδιαστικά στον προκάτοχό του μοντέλου της δεκαετίας του 60, εκπέμποντας ταυτόχρονα μια τεχνολογική, μοντέρνα, και πρωτότυπη αύρα.

Λογότυπο «4»

Ένα καλλιτεχνικά σχεδιασμένο «4» στο πορτμπαγκάζ, δηλώνει το όνομα του μοντέλου.

Πίσω φώτα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμόμαστε τα πίσω φώτα του 4L σε σχήμα ‘χαπιού’ τριών τμημάτων. Πάνω στην ίδια φιλοσοφία σχεδιασμού βασίζονται και τα φώτα του σημερινού, που εξακολουθούν να είναι κάθετα, αλλά ενσωματώνουν όλα τα στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας και αισθητικής. Το σχέδιο και η υπογραφή τους, αντικατοπτρίζουν τη χαρακτηριστική προσωπικότητα του Renault 4 E-Tech electric, και το γυαλιστερό μαύρο περίγραμμά τους, συμβάλλει στη δημιουργία μίας πιο σοφιστικέ εμφάνισης.

Πίσω φινιστρίνι

Το Renault 4 E-Tech electric εξακολουθεί να διαθέτει το σήμα κατατεθέν του προκατόχου του, που δεν είναι άλλο από τα τραπεζοειδή πίσω φινιστρίνια, ακριβώς πάνω από τους πίσω τροχούς – ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του αρχικού Renault 4 – που συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της συνολικής επιφάνειας των πλευρικών τζαμιών.

Εμφανείς ‘ρίγες’ πάνω από τα μαρσπιέ

Έχοντας κατά νου τα πλαστικά προστατευτικά που ξεχώριζαν στις πλευρές των μετέπειτα γενεών του 4L, τα πλαϊνά του Renault 4 E-Tech electric έχουν τρεις παράλληλες ‘ρίγες’, που μοιάζουν με οριζόντια εξογκώματα στο  αμάξωμα. Το μήκος τους είναι ιδανικό, ενώ αποτελούν δομικό στοιχείο στο προφίλ του αυτοκινήτου.

Φτερά

Ένα αυτοκόλλητο που συνδέει νοητά τις κολώνες του παρμπρίζ με τους θόλους των τροχών, παραπέμπει στα χαρακτηριστικά μπροστινά φτερά του αρχικού Renault 4.

Πίσω αεροτομή

Σχεδιαστική λεπτομέρεια που αποκλείεται να περάσει απαρατήρητη, καθώς θυμίζει έντονα το σχήμα της οροφής του πρώτου Renault 4. Η αεροτομή στο πίσω άκρο της οροφής προσθέτει μια πινελιά ‘ζωντάνιας’, στη σιλουέτα του αυτοκινήτου.

Πόρτα χώρου αποσκευών

Η κλίση της πίσω πόρτας, η οποία καταλήγει σε ένα εντυπωσιακά χαμηλό κατώφλι φόρτωσης, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Renault 4 E-Tech electric.

Προφυλακτήρες

Οι επιχρωμιωμένοι προφυλακτήρες των μοντέλων της δεκαετίας του 1960 και τα λαστιχένια ‘πούλια’ δεν υπάρχουν πιά, αλλά οι μπροστινοί και πίσω προφυλακτήρες διαθέτουν κατακόρυφα προστατευτικά εξογκώματα, που θυμίζουν έντονα το αρχικό Renault 4.

Συρόμενη υφασμάτινη οροφή

Ορισμένες εκδόσεις του Renault 4 E-Tech electric προσφέρουν την απόλαυση να ταξιδεύετε με τον άνεμο να ανακατεύει τα μαλλιά σας – όπως ακριβώς συνέβαινε και σε ορισμένες από τις εκδόσεις του παρελθόντος. Η υφασμάτινη οροφή του ανοίγει εντελώς, ενώ η αίσθηση ελευθερίας είναι απαράμιλλη.



zougla.gr