Αρχική Ελλάδα Rallye du Maroc: Πρόβα generale για το Dakar 2025 με θριαμβευτές τα...

Rallye du Maroc: Πρόβα generale για το Dakar 2025 με θριαμβευτές τα DACIA SANDRIDERS

23
0


Επιμέλεια: Π. Χαλάτσης

Μετά από πέντε ημέρες αγώνα και 2.500 δύσκολα χιλιόμετρα σε κακοτράχηλα μονοπάτια, η ομάδα Dacia Sandriders πέτυχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα. Με τα έμπειρα πληρώματα, τους Nasser Al-Attiyah- Edouard Boulanger και Sébastien Loeb – Fabian Lurquin, κατάφεραν να κάνουν το 1-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ομάδα της Dacia, ήταν ένα καλό ξεκίνημα ενόψει ενόψει του Ραλλυ Ντακάρ 2025 που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία, από τις 3 – 17 Ιανουαρίου.  Μεσολαβεί ένας μήνας εντατικής προετοιμασίας πριν η ομάδα των Dacia Sandriders αναχωρήσει, στο τέλος του  χρόνου, για τη Μέση Ανατολή, για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα.

Τι έγινε στο Rallye du Maroc

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμετοχή, που αποδείχθηκε, σε μεγάλο βαθμό, μια καλή δοκιμασία για τη νέα ομάδα και τα Dacia Sandriders με τα βιώσιμα καύσιμα, ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και νίκη σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA.

Μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, είχε το γεγονός ότι το Ράλι του Μαρόκου, αποτέλεσε μία ιδανική προετοιμασία για το Dakar του Ιανουαρίου, τον πιο δύσκολο αγώνα στο παγκόσμιο καλεντάρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που αποτελεί και την επόμενη πρόκληση για την ομάδα των Dacia Sandriders.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προβάδισμα πήραν από την αρχή, κερδίζοντας την πρώτη ειδική της Δευτέρας, ο Nasser Al-Attiyah και ο Edouard Boulanger, εξασφαλίζοντας στη συνέχεια τη νίκη και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Οδηγών Rally-Raid της FIA για το 2024, βάσει των αποτελεσμάτων με διαφορετικές ομάδες, νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Ο Al-Attiyah, από το Qatar, έχει πλέον κατακτήσει 3 παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ η 1η θέση στο Ράλι Μαρόκου, ήταν η έβδομη συνολικά νίκη του στο συγκεκριμένο αγώνα.

Έχοντας κερδίσει τη μεγαλύτερη ειδική της Τετάρτης, μήκους 325 χιλιομέτρων από τη Zagora στη Mengoub, ο Sébastien Loeb και ο Fabian Lurquin ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τον αγώνα του Μαρόκου, κερδίζοντας και την 5η ειδική και χαρίζοντας μία θριαμβευτική Παρασκευή στην ομάδα των Dacia Sandriders. Έχοντας ξεκινήσει από την 4η θέση την τελευταία μέρα, η επίθεση του Loeb τον έφερε δεύτερο στη γενική κατάταξη, με την ομάδα των Dacia Sandriders να σημειώνει το εμφατικό 1-2.

Με τρεις νίκες στις πέντε ειδικές και ένα εντυπωσιακό 1-2 στον τερματισμό, οι Dacia Sandriders πέτυχαν μία εξαιρετική απόδοση, βγάζοντας επίσης χρήσιμα συμπεράσματα και συγκεντρώνοντας δεδομένα από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Nasser Al-Attiyah (Qatar), οδηγός Dacia Sandriders

«Είναι υπέροχο να κερδίζεις το Ράλι του Μαρόκου επτά φορές, και να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά, πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος. Αλλά το να κερδίζεις για πρώτη φορά για τη Dacia είναι απίστευτο, είναι εκπληκτικό. Τώρα θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με την εξέλιξη του Dacia Sandrider ώστε να είμαστε έτοιμοι για το Ντακάρ. Αυτό το αποτέλεσμα με δεδομένο ότι αγωνιστήκαμε με ένα νέο αυτοκίνητο, είναι πολύ καλό για την ομάδα και τώρα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για να είμαστε ακόμα καλύτεροι για το Ντακάρ. Το να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πολύ ωραίο για εμένα και την ομάδα και ευχαριστώ τον Εντουάρντ για την πρώτη του χρονιά μαζί μου».

Sébastien Loeb (France), οδηγός Dacia Sandriders

«Το 1-2 είναι ένα υπέροχο αποτέλεσμα για την ομάδα. Προσωπικά δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος είχαμε ένα θέμα και ξεκινήσαμε πολύ πίσω για τη πρώτη ειδική. Τα πήγαμε πολύ καλά εκεί, αλλά μετά είχαμε μια μικρή επαφή με ένα SSV και σπάσαμε τον άξονα του τιμονιού. Από εκείνο το σημείο χάσαμε 10 λεπτά και από τότε αγωνιζόμαστε με το χρόνο. Κάναμε τέσσερεις καλούς χρόνους σε αντίστοιχες ειδικές, πιέζαμε συνεχώς και δεν είχαμε πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Όλα λειτουργούσαν τέλεια, ενώ τα πρώτα αγωνιστικά δείγματα μοιάζουν εξαιρετικά. Το αυτοκίνητο είναι καλό, εμείς αισθανόμαστε άνετα στην οδήγησή του και ευελπιστώ ότι όλα θα είναι στην κατάσταση που πρέπει για το Ντακάρ».

 



zougla.gr