Αρχική Κεντρική Ελλάδα O ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ στις ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΟΛΟΥ και ΒΙ.ΠΕ. ΒΟΛΟΥ

O ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ στις ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΟΛΟΥ και ΒΙ.ΠΕ. ΒΟΛΟΥ

28
0

Λίγο πριν το επίσημο τέλος της αντιπυρικής περιόδου, Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ.Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε επισκέψεις στην Π.Υ. Βόλου και την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Βόλου προκειμένου να ενημερωθεί για την υφιστάμενη κατάσταση των Υπηρεσιών, τις ανάγκες τους, και τα συμπεράσματα έπειτα από ένα καλοκαίρι με ακραίες θερμοκρασίες.

«Είμαστε ευγνώμονες στους πυροσβέστες της Μαγνησίας που ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά σε όλα τα περιστατικά κρατώντας την περιοχή ασφαλή και το φετινό καλοκαίρι» ανέφερε αρχικά ο Αλ.Μεϊκόπουλος.

Ενημερώθηκε από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας, πύραρχο, κ. Ευ. Λιακόπουλο για ζητήματα επάρκειας προσωπικού, εξοπλισμού και οχημάτων.

Επισημάνθηκε το μεγάλο πρόβλημα στις παροχές νερού που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης και η ανάγκη μικρών και ευέλικτων πυροσβεστικών οχημάτων που θα μπορούν να προσεγγίζουν τις εστίες σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις 2.500 εποχικών πυροσβεστών και την κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. ζητώντας την ανάκλησή της, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι σε επίπεδο Μαγνησίας πλήττονται 105 συνολικά εποχικοί πυροσβέστες και επανέλαβε ότι θα στηρίξει με κάθε μέσο το αίτημά τους.

Συζητήθηκε ακόμα το πρόβλημα στέγασης των πυροσβεστών που μετακινούνται για να στελεχώσουν τους πυροσβεστικούς σταθμούς των Β. Σποράδων το καλοκαίρι και καλούνται να πληρώνουν καταλύματα σα να είναι τουρίστες.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής μετέβη στην Π.Υ. της ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, όπου συνομίλησε με την Υποδιοικήτρια, υποπύραρχο, κ. Παπαεμμανουήλ Παρασκευή, και το έμψυχο δυναμικό της Υπηρεσίας, οι οποίοι κατέσβεσαν μαζί με την Π.Υ. Βόλου την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πρόσφατα σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή και συνέδραμαν στην μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία.

Χρειάζεται ανανέωση του γηρασμένου στόλου, καλύτερος εξοπλισμός και στολές και μόνιμες περιπολίες για να καλύπτονται επαρκώς οι επαυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Μπορεί το προσωπικό να είναι περισσότερο, αλλά και οι υπηρεσίες και τα περιστατικά έχουν αυξηθεί σημαντικά, και αυτό επιβεβαιώνεται από τα οφειλόμενα ρεπό και άδειες από υπερεργασία.

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος συμφώνησε ότι μια ουσιαστική αποτίμηση της φετινής αντιπυρικής περιόδου θα βοηθήσει στον καλύτερο προγραμματισμό της επόμενης. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για το «νέο επιχειρησιακό δόγμα» που έχει κάνει τον πυροσβέστη «λάστιχο» με υπερεντατικοποίηση της εργασίας του και τραυματισμούς στο πεδίο.

«Φέτος, το έκτακτο μέτρο της γενικής επιφυλακής, έλαβε μόνιμο χαρακτήρα. Δεν γίνεται να πορευόμαστε δίνοντας έμφαση μόνο στην καταστολή των πυρκαγιών, και όχι στην πρόληψή τους.

Όλοι είδαμε τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη στα πύρινα μέτωπα, τους είδαμε να κοιμούνται στην άσφαλτο, και όμως ο κορμός του προσωπικού δε λαμβάνει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» τόνισε.

Ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη και το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για τη συνεχόμενη προσφορά τους, ευχήθηκε καλή δύναμη και επανέλαβε τη διαρκή στήριξή του στα αιτήματά τους με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτει.