Αρχική Ελλάδα Nations League: Με την Ιρλανδία για το «4Χ4» η Εθνική

Nations League: Με την Ιρλανδία για το «4Χ4» η Εθνική

27
0


Λίγο πάνω από έναν μήνα μετά την τελευταία τους συνάντηση, στο Aviva Stadium του Δουβλίνου, Ελλάδα και Ιρλανδία διασταυρώνουν εκ νέου τους δρόμους τους στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής (13/10, 21:45, Novasports Prime, ALPHA), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του UEFA Nations League 2024-25.

Κι αν τότε η «γαλανόλευκη» ισοβαθμούσε με τους Άγγλους στην πρώτη θέση, τώρα θα υποδεχθεί τα «ξαδέλφια» τους ως αήττητη, απόλυτη και μοναδική πρωτοπόρος στον 2ο όμιλο της League B χάρη στην τεράστια νίκη της στο Γουέμπλεϊ, που ήρθε ως φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομάδα καλείται να διαχειριστεί με σύνεση και συγκέντρωση μια επιτυχία που έκανε τον γύρο του κόσμου με πολύ θόρυβο και να δείξει χαρακτήρα και προσήλωση για να δώσει συνέχεια στον άμεσο στόχο της, που πλέον δεν μπορεί να είναι άλλος από την πρώτη θέση και την άνοδο στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης, τη League A.

Το σύνθημα της… προσγείωσης έδωσε πρώτος απ΄ όλους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μιλώντας για τη διαχείριση της επόμενης ημέρας. Στην προσπάθειά της η ελληνική ομάδα θα έχει μέγα σύμμαχο τον κόσμο της, που «εξαφάνισε» τα εισιτήρια προκειμένου να αποθεώσει τους ακατάβλητους μαχητές του Λονδίνου και ν΄ αποτίσει τον δικό του φόρο τιμής για ένα από τα παιδιά της Εθνικής, που έφυγε πρόωρα και απροσδόκητα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Σέρβος εκλέκτορας θα προχωρήσει σε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, προκειμένου να την φρεσκάρει και να την προσαρμόσει στον αντίπαλο. Ο Κώστας Κουλιεράκης θα είναι σίγουρα απών καθώς εναντίον της Αγγλίας συμπλήρωσε κάρτες, με τους Παναγιώτη Ρέτσο και Παντελή Χατζηδιάκο να διεκδικούν τη θέση δίπλα στον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πέτρος Μάνταλος αναμένεται να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, ενώ λογικά βασικός θα είναι και ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος αντικαταστάθηκε εναντίον της Αγγλίας για λόφους διαχείρισης. Αν όχι, τότε στη θέση του θα παίξει ο Δημήτρης Πέλκας, ενώ μένει να φανεί σε ποια κατάσταση βρίσκονται ο Κώστας Τσιμίκας και Γιάννης Κωνσταντέλιας, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από ίωση με συμπτώματα φαρυγγίτιδας.

Με αυτά τα δεδομένα, η αρχική ενδεκάδα της Εθνικής θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η ακόλουθη: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (ή Μάνταλος), Σιώπης (ή Μάνταλος), Μασούρας, Μπακασέτας, Τζόλης, Παυλίδης.

Όσον αφορά την Ιρλανδία, ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον έχασε τον αμυντικό της Κάρντιφ Κάλουμ Ο΄Ντόντα από τραυματισμό πριν από τη νίκη επί της Φινλανδίας, αλλά κατά τα άλλα οι «Boys in Green» ήταν όλοι καλά στην υγεία τους για το μακρύ ταξίδι στον Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χάλγκριμσον έκανε στη Φινλανδία τέσσερις αλλαγές στην ομάδα που έχασε την τελευταία φορά από την Ελλάδα, μία από τις οποίες είδε τον άσο της Μπράιτον Έβαν Φέργκιουσον να ξεκινά στην αρχική ενδεκάδα, καθώς προσπαθεί να επανεκκινήσει μια καριέρα που έμεινε στάσιμη.

Στον Φέργκιουσον ακυρώθηκε ένα γκολ, αλλά κατά τα άλλα δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει ευκαιρίες για τον εαυτό του, οπότε ο Άνταμ Άιντα και ο Τρόι Πάροτ αποτελούν εναλλακτικές επιλογές για τον αγώνα της Κυριακής, στον οποίο οι Ιρλανδοί αναμένεται να ξεκινήσουν με τους Κέλεχερ, Ο΄Σι, Κόλινς, Σκέιλς, Μπρέιντι, Κούλεν, Νάιτ, Σμόντικς, Ογκμπένε, Αζάζ, Φέργκιουσον.

Σε χρόνο παρελθόντα, η Εθνική παραμένει αήττητη απέναντι στην Ιρλανδία έχοντας καταγράψει πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι εκτός έδρας η Ελλάδα έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στο Aviva Stadium του Δουβλίνου.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο νεαρός και άπειρος Ολλανδός Τζόι Κόι, θα είναι δε η πρώτη του σε επίπεδο Εθνικών ομάδων Ανδρών.



zougla.gr