Αρχική Ελλάδα Mondial de l’Auto 2024: Ανοίγουν σήμερα οι πύλες της έκθεσης αυτοκινήτου στην...

Mondial de l’Auto 2024: Ανοίγουν σήμερα οι πύλες της έκθεσης αυτοκινήτου στην καρδιά της Ευρώπης

33
0


Του Περικλή Χαλάτση

Στο Παρίσι ξεκινάει σήμερα μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στην Ευρώπη. Εκεί τα μοντέλα του αύριο έχουν πάρει τη θέση τους για υποδεχθούν στα φωταγωγημένα σταντς επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Παρίσι (οι Γάλλοι τo λένε «Ville Lumière») είναι η πόλη που όταν κάνει την Mondial de l’Auto υποδέχεται επισκέπτες, προέδρους και επικεφαλής αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς επίσης και εκπροσώπους του τύπου από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Αμερική και φυσικά από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι συμμετοχές των εταιριών με αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες εβδομάδες η πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον, δείχνουν ότι οι μεγάλες και αναγνωρισμένες εκθέσεις «ξαναζούν» τις παλιές καλές εποχές. Γιατί κακά τα ψέματα το διαδίκτυο για κάποια χρόνια μείωσε το ενδιαφέρον του κόσμου. Όμως είναι διαφορετικά να βλέπεις κάτι σε εικόνα μέσα από μια οθόνη και διαφορετικό να έχεις άμεση επαφή μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στο γενικότερο θολό τοπίο των διεθνών εκθέσεων και ενώ οι διοργανωτές της έκθεσης της Γενεύης την ακύρωσαν για το 2025, το Παρίσι στέκεται όρθιο. Η απόφαση των Γάλλων να κάνουν την Mondial de l’Auto 2024 θα τους δικαιώσει. Γιατί εκτός από τα αυτοκίνητα έχουν στόχο την ανάδειξη καινοτομιών που θα εφαρμοσθούν στο μέλλον.

Φέτος οι εταιρίες που συμμετέχουν είναι με αλφαβητική σειρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Alfa Romeo

Alpine

Audi

BMW

BYD

Cadillac

Citroen

Dacia

Ford

Forthing

GAC

Kia

MINI

Peugeot

Renault

Seres

Skoda

Volkswagen

Xpeng

Να επισημάνουμε ότι η Mercedes λείπει από την έκθεση αυτή. Έκαναν άραγε σωστά οι Γερμανοί που δήλωσαν αποχή;  Θα το δούμε σύντομα.

Οι πύλες της έκθεσης, στο Porte de Versailles,  ανοίγουν αυτήν την ώρα. Σήμερα θα είναι μια δύσκολη ημέρα γιατί είναι και η press day. Που σημαίνει ότι η μια παρουσίαση θα διαδέχεται την άλλη κάθε μισή ώρα.

Χθες το βράδυ στις 7 αν μπαίνατε στην έκθεση θα βλέπατε ένας χάος. Με αυτοκίνητα να παίρνουν τις θέσεις τους στα στάντς, γερανούς να περιφέρονται μέσα στην έκθεση και επικεφαλής των εταιριών που παίρνουν μέρος στην έκθεση στο Παρίσι να μελετούν όλες τις λεπτομέρειες. Μέχρι τις 6 το πρωί εκατοντάδες τεχνικοί δούλευαν για να είναι στις 9 όλα έτοιμα.

Δείτε μερικές φωτογραφίες που τραβήξαμε στις 7 το βράδυ χθες

Ποια είναι η τιμή των εισιτηρίων

Οι τιμές εισόδου ανά άτομο είναι 18 ευρώ την ημέρα, για τις καθημερινές και 22 ευρώ το σαββατοκύριακο. Για τα παιδιά από 7-10 ετών είναι 10 ευρώ ενώ για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας είναι δωρεάν.

Τσουχτερό για κάποιες χώρες το εισιτήρια (18 η 22 ευρώ). Αλλά για τους Γάλλους, τους Γερμανούς η τους επισκέπτες από τη Β. Ευρώπη το ποσό αυτό είναι ασήμαντο. Αν σκεφθεί κανείς ότι οι Δανοί παίρνουν ως βασικό μισθό τέσσερις φορές περισσότερο από το βασικό μισθό στη χώρα μας, τότε μπορούμε να πούμε ότι το εισιτήριο για να μπει κάποιος στην έκθεση είναι σε λογική τιμή.

Σε άλλα άρθρα θα αναφερθούμε στις πρεμιέρες των μοντέλων που θα γίνουν τις επόμενες ώρες ενώ από μια πρώτη βόλτα που κάναμε χθες είδαμε πολλά νέα κινέζικα αυτοκίνητα. Πολλά από αυτά είναι τελείως άγνωστα στη χώρα μας.



zougla.gr