Αρχική Ελλάδα Leapmotor: Φέρνει στην Ελλάδα τα πιο value for money μοντέλα της αγοράς

Leapmotor: Φέρνει στην Ελλάδα τα πιο value for money μοντέλα της αγοράς

28
0


Του Γιώργου Παλληκάρη

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα επί του θέματος, 8 στους 10 οδηγούς θα αντιμετώπιζαν θετικά τη μετάβαση σε ηλεκτρικό όχημα, όμως η αρχική τιμή και οι χρόνοι φόρτισης είναι δύο βασικοί αποτρεπτικοί παράγοντες. Η Leapmotor έρχεται να διαλύσει και τους δύο παραπάνω προβληματισμούς, προσφέροντας οικονομικά και άκρως αποδοτικά EV σύνολα στην Ευρώπη, μέσω της κοινοπραξίας της με τον κολοσσό Stellantis. Για την ακρίβεια, τα μοντέλα της έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα τιμής ακόμα και απέναντι σε ανταγωνιστές που χρησιμοποιούν θερμικούς κινητήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μοντέλα της Leapmotor θα διανέμονται στην Ελλάδα μέσω επιλεγμένων σημείων του δικτύου της Italian Motion (Alfa Romeo, FIAT, Jeep) ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο θα παρουσιάζεται κάθε χρόνο. Προς το παρόν, οι επιλογές είναι οι παρακάτω.

Τ03: Το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης που τα έχει όλα με 15.850 ευρώ

Ο απόλυτος εκπρόσωπος και πρωταγωνιστής της Leapmotor είναι το αυτοκίνητο πόλης T03. Ένα μοντέλο που με μήκος 3,62μ. θα λύσει τα χέρια σε όποιον κινείται καθημερινά στα στενά της πόλης. Το T03 εκτινάσσει την έννοια value for money καθώς (με την επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ και την προωθητική ενέργεια της εταιρίας) κοστίζει μόλις 15.850 ευρώ, προσφέροντας όλα όσα χρειάζεται ένας οδηγός νέας γενιάς -και πολλά περισσότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπερπλούσιος εξοπλισμός σε απίστευτα χαμηλή τιμή

Φυσικά θα αναρωτηθείτε εύλογα εάν με τόσο χαμηλή τιμή, υστερεί σε εξοπλισμό και ανέσεις. Η απάντηση θα σας εκπλήξει ευχάριστα αφού το T03 προσφέρει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο, άκαμπτο κλωβό αμαξώματος, αυτόματο φρενάρισμα, ενεργή διατήρηση στην λωρίδα κίνησης, ανίχνευση κόπωσης – απόσπασης προσοχής του οδηγού, επιτήρηση τυφλού σημείου και σύστημα προειδοποίησης ανοίγματος πόρτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικρό στο μάτι, μεγάλο στους χώρους

Παράλληλα και παρά τις compact εξωτερικές διαστάσεις, η καμπίνα είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη και πολύ φωτεινή χάρη στην γυάλινη οροφή με το ηλεκτρικό σκίαστρο. Ο οδηγός έχει απέναντί του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών ενώ υπάρχει και μια εντυπωσιακή οθόνη infotainment 10,2 ιντσών για το χειρισμό των λειτουργιών, όπως το σύστημα πλοήγησης και η συνδεσιμότητα.

Ηλεκτρικό με 95 άλογα και 395χλμ. αυτονομίας στον αστικό κύκλο

Το T03 είναι αμιγώς ηλεκτρικό και διαθέτει σύγχρονο κινητήρα μόνιμου μαγνήτη με 95 ίππους και 158 Nm. Οι επιδόσεις είναι υπερεπαρκείς για μετακινήσεις εντός πόλης , ενώ ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε 3 προφίλ οδήγησης και σε 3 επιλογές για την υποβοήθηση του τιμονιού. Το σύνολο διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 37,3 kWh η οποία είναι αρκετή για μικτή αυτονομία 265χλμ. κατά WLTP, που στον αστικό κύκλο ανεβαίνει στα 395χλμ. Με δεδομένο ότι οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων δεν ξεπερνούν τα 80χλμ. ημερησίως, τότε είναι προφανές πως το κόστος χρήσης του T03 είναι εντυπωσιακά χαμηλό.

C10: Το πολυτελές SUV που προσφέρει τα πάντα με 30.900 ευρώ

Όσοι χρειάζονται άφθονους χώρους και ανυπέρβλητη πολυτέλεια, θα τα βρουν στο έπακρο στην ναυαρχίδα της γκάμας, το C10. Ένα D-SUV το οποίο με μήκος 4,7μ. υποστηρίζει με ευκολία τον ρόλο του  οικογενειακού μοντέλου, τη στιγμή που έχοντας αρχική τιμή μόλις 30.900 ευρώ (με την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και προωθητική ενέργεια 2.000 ευρώ) έρχεται αντιμέτωπο ακόμα και με B-SUV μοντέλα.

Φτιαγμένο ειδικά για τους δρόμους της Ευρώπης

Το C10 δείχνει αμέσως καθαρά ότι είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προσφέροντας μοντέρνα σχεδίαση, μεγάλους χώρους και δυναμικές λεπτομέρειες όπως οι πτυσσόμενες εξωτερικές χειρολαβές στις πόρτες.

Με χώρους για 5 ενήλικους

Το C10 διαθέτει τεράστιους χώρους που θα φιλοξενήσουν μέχρι και 5 ενήλικες χωρίς την παραμικρή παραχώρηση. Με ποιοτικά υλικά και άριστη συναρμολόγηση προσφέρει premium αύρα και θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό σε επίπεδο συναρμολόγησης και προσοχής στην λεπτομέρεια. Ο οδηγός αντικρίζει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών καθώς και μία εντυπωσιακή οθόνη αφής infotainment 14,6 ιντσών, η οποία αποτελεί και το κέντρο ελέγχου του αυτοκινήτου.

Στην έκδοση εξοπλισμού Style το C10 διαθέτει μεταξύ άλλων: Πακέτο 16 συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), WiFi, σημείο ασύρματης φόρτισης κινητού, online πλοήγηση, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αντλία θερμότητας, Full LED προβολείς, πανοραμική ηλιοροφή με εμβαδό 2,1 m2 και ηλεκτρικό σκίαστρο. Με επιπλέον 1.500 ευρώ, η κορυφαία έκδοση Design εμπλουτίζει την παραπάνω λίστα με: Δερμάτινες επενδύσεις, θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, ρυθμιζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, τροχούς 20” και φιμέ πίσω τζάμια.

Με 574χλμ. και δυνατότητα V2L

Το C10 εξοπλίζεται με μπαταρία (που κατασκευάζει η ίδια η Leapmotor) χωρητικότητας 69,9 kWh που εξασφαλίζει μικτή αυτονομία 420 χλμ.(WLTP) ή 574 στον αστικό κύκλο. Η ιπποδύναμη των 218 ίππων καταλήγει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, ενώ το μοντέλο προσφέρει και δυνατότητα V2L, τεχνολογία μέσω της οποίας μπορεί να τροφοδοτήσει εξωτερικές συσκευές. Μια ακόμα ουσιαστική πληροφορία είναι πως και τα δύο μοντέλα απολαμβάνουν 5 χρόνια εγγύηση μηχανικών μερών και 8 χρόνια εγγύηση για την μπαταρία υψηλής τάσης.  

Δείτε από κοντά τα T03 και C10 στην Έκθεση Αυτοκινήτου Auto Athina 2024 που θα διεξαχθεί από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo στα Σπάτα. Να αναφερθεί επίσης ότι το βιβλίο παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει, ενώ τα πρώτα test drive αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα κοντά στα τέλη Οκτωβρίου σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου πωλήσεων της Italian Motion.



zougla.gr