Αρχική Ελλάδα Iράν: Εξαιρετικά απίθανη μια ισραηλινή επίθεση σε πυρηνικές μας εγκαταστάσεις

Iράν: Εξαιρετικά απίθανη μια ισραηλινή επίθεση σε πυρηνικές μας εγκαταστάσεις

29
0


Ο Ιρανικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έκρινε σήμερα «εξαιρετικά απίθανη» μια ισραηλινή επίθεση σε κρίσιμης σημασίας πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, σημειώνοντας ότι ακόμη και αν μια τέτοια επίθεση συμβεί, η χώρα θα μπορούσε να «αποκαταστήσει» οποιαδήποτε πιθανή ζημιά.

«Είναι εξαιρετικά απίθανο» να συμβεί μια επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, ο Μπεχρούζ Καμαλβάντι, σε συνέντευξή του στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Nournews.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε περίπτωση επίθεσης σε μια κεντρική τοποθεσία, να είστε σίγουροι ότι δεν θα τα καταφέρουν» και το Ιράν «μπορεί να αποκαταστήσει γρήγορα» οποιαδήποτε πιθανή ζημιά. «Έχουμε προετοιμαστεί με τρόπο που αν κάνουν οποιαδήποτε ανοησία, οι ζημιές θα ήταν ελάχιστες», πρόσθεσε.

Το Ιράν εξαπέλυσε την 1η Οκτωβρίου επίθεση με περίπου 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, με το τελευταίο να ορκίζεται ότι το εβραϊκό κράτος θα απαντήσει.

Έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι το Ισραήλ ενδέχεται να πλήξει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, κάτι που για χρόνια απειλεί να κάνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάντα παίρναμε σοβαρά αυτές τις απειλές», είπε ο Καμαλβάντι.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε χθες ότι το Ισραήλ θα ακούσει τις ΗΠΑ αλλά θα αποφασίσει τις ενέργειές του σύμφωνα με το δικό του εθνικό συμφέρον.

Η Washington Post σε άρθρο της τόνισε ότι ο Νετανιάχου είπε στην αμερικανική κυβέρνηση ότι το Ισραήλ θα πλήξει ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους και όχι πυρηνικούς ή πετρελαϊκούς στόχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει μια επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και οι αγορές πετρελαίου είναι ήδη στα ύψη μπροστά στην προοπτική ενός ισραηλινού πλήγματος κατά των κοιτασμάτων πετρελαίου του Ιράν.

Ο Καμαλβάντι δήλωσε ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να καταδικάσουν οποιαδήποτε απειλή ή επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.



zougla.gr