Αρχική Ελλάδα H Ιταλία καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ

H Ιταλία καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ

26
0


«Η ιταλική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν, εκφράζει μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις και απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές στην περιοχή, προς αποφυγή νέας κλιμάκωσης της έντασης» τονίζεται σεανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης στην οποία υπογραμμίζεται πως η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανέλυσε, απόψε, με υπουργούς και συνεργάτες της, την νέα κρίση στην Μέση Ανατολή.

«Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες, και ως πρόεδρος της ομάδας G7, με στόχο την σταθεροποίηση των συνόρων Ισραήλ Λιβάνου, και για την εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 του ΟΗΕ. Η Ιταλία καλεί, παράλληλα, το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει υπόψη του τη δυνατότητα ενίσχυσης της αποστολής Unifil, ώστε να τύχει εγγύησης η ασφάλεια στα σύνορα Ισραήλ Λιβάνου, προς εφαρμογή των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της Μελόνι επαναλαμβάνει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και για την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων, βάσει του ψηφίσματος 2735.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, στην φάση αυτή, επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην μεταφορά σε ασφαλείς περιοχές, των Ιταλών πολιτών και των στρατιωτών της χώρας που μετέχουν στην αποστολή Unifil.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr