Αρχική Κεντρική Ελλάδα AΡΓΥΡΗΣ ΚΟΠΑΝΑΣ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝ η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ με την ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

AΡΓΥΡΗΣ ΚΟΠΑΝΑΣ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝ η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ με την ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

27
0

-Οι μελέτες θα κατατίθενται στον ιστότοπο drein@deyamv.gr

Την τροποποίηση του κανονισμού της αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρης Κοπάνας, έκανε λόγο «για μια σημαντική αλλαγή, σημαντική τομή, στην λειτουργία της επιχείρησης, αφού με την τροποποίηση αυτή όλη η διαδικασία για την χορήγηση της άδειας σύνδεσης με την αποχέτευση από την ΔΕΥΑΜΒ θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά».

Ο κ. Κοπάνας συνέχισε λέγοντας με αυτή την εξέλιξη, εκσυγχρονίζεται περαιτέρω η Επιχείρηση και το Τμήμα Αποχέτευσης καθώς για την έκδοση βεβαιώσεων και πληρωμής όσον αφορά το δικαίωμα και τα τέλη σύνδεσης δεν απαιτείται πλέον η φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων αλλά η διεκπεραίωση γίνεται ηλεκτρονικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη.

Μειώνουμε τους χρόνους και η επικοινωνία και συναλλαγή των δημοτών και των μηχανικών με την υπηρεσία μας γίνεται χωρίς αναμονή, χωρίς ταλαιπωρία αλλά ηλεκτρονικά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Όλες οι μελέτες αποχέτευσης θα κατατίθενται ηλεκτρονικά και όλες οι βεβαιώσεις θα δίνονται ηλεκτρονικά. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ιστότοπο της ΔΕΥΑΜΒ drein@deyamv.gr.

Επίσης με το νέο κανονισμό απλοποιείται ο τρόπος υποβολής μελέτης με τα άκρως απαραίτητα δικαιολογητικά και αποσαφηνίζονται και διεκπεραιώνονται ζητήματα, όπως ο τρόπος τιμολόγησης των ιδιωτικών πάρκινγκ και των υπόγειων χώρων που απαλλάσσονται από το δικαίωμα σύνδεσης εφόσον δεν υδρεύονται και δεν αποχετεύονται.

Επίσης, εισάγονται νέες προβλέψεις με την πρόσθεση περιπτώσεων που θα προσμετρούνται στον υπολογισμό του δικαιώματος σύνδεσης όπως είναι οι πισίνες και οι οργανωμένοι εμπορικά εκμεταλλεύσιμοι χώροι στάθμευσης οι οποίοι χρησιμοποιούν πόσιμο νερό για το σύστημα πυρόσβεσης.

Τέλος, καταργούνται οι κατ’ εκτίμηση τιμολογήσεις (όπως τα 80 ευρώ για κοινόχρηστους χώρους) αφού πλέον εντάχθηκαν στην επιφάνεια του δικαιώματος σύνδεσης.