Αρχική Ελλάδα Χάρης Δούκας: «Κύριε Μπακογιάννη, μας αφήσατε ελλείμματα 5,8 εκ. ευρώ»

Χάρης Δούκας: «Κύριε Μπακογιάννη, μας αφήσατε ελλείμματα 5,8 εκ. ευρώ»

35
0


Την κακή οικονομική κατάσταση στις Σχολικές Επιτροπές, την Τεχνόπολη και την ΑΟΤΑ (πρώην ΕΑΤΑ) που δημιούργησε η θητεία Μπακογιάννη παρουσίασε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Σχολικές Επιτροπές παρουσιάζουν έλλειμμα 1.700.000 ευρώ.

Με αποτέλεσμα; Αναγκαζόμαστε και προχωράμε σε ρυθμίσεις των λογαριασμών φυσικού αερίου, ενέργειας και νερού για να μην λείψουν τα βασικά από τα σχολεία μας. Έχουμε απευθυνθεί σε εταιρεία ορκωτών λογιστών για να διερευνήσει τη φύση του ελλείμματος.

Η Αναπτυξιακή Αθήνας Α.Ε. Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (Πρώην ΕΑΤΑ Α.Ε.) παρουσίασε για τη χρήση 2023 ζημία 3.600.000 ευρώ. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης χρωστούσε στους προμηθευτές 3.800.000 ευρώ, τα οποία εμείς σήμερα σταδιακά εξοφλούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αποτέλεσμα; Να προχωρήσουμε σε ενέργειες εξυγίανσης της εταιρείας με επιβάρυνση του Δήμου, να μειώσουμε τον προϋπολογισμό της για να μπορέσει να λειτουργήσει. Παρόλα αυτά, καταφέραμε ήδη να λειτουργήσει η εταιρεία αποτελεσματικά, να μετασχηματιστεί σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συγκροτήσει τεχνική υπηρεσία, η οποία έχει αποδώσει ήδη απτά αποτελέσματα στην ωρίμανση έργων του Δήμου.

Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ Α.Ε. για τη χρήση 2023 παρουσίασε ζημία μισού εκατομμυρίου ευρώ και στον ισολογισμό του Δεκεμβρίου του 2023 παρουσίασε αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, δηλαδή ταμειακό έλλειμμα, ύψους 1.373.631 ευρώ που οφείλεται βασικά στις υπερβάσεις του κατασκευαστικού κόστους, στον κακό σχεδιασμό και στον κακό συντονισμό της θητείας Μπακογιάννη.

Με αποτέλεσμα; Η εταιρεία αντιμετωπίζει σήμερα τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Παρόλα αυτά όμως, έχουμε εξασφαλίσει ότι το πολιτιστικό προϊόν που προσφέρει η Τεχνόπολη στους Αθηναίους και τις Αθηναίες τρέχει απρόσκοπτα και με πολύ υψηλή ποιότητα. Η Εταιρεία σήμερα ήδη έχει προβεί σε εξορθολογισμό της λειτουργίας της και σταδιακά εξοφλεί υποχρεώσεις, ενισχύοντας τις διαδικασίες διαφάνειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



zougla.gr