Αρχική Κόσμος Τυφώνας Milton: Εδεσε το σπίτι του με ιμάντες για να το σώσει

Τυφώνας Milton: Εδεσε το σπίτι του με ιμάντες για να το σώσει

25
0


Viral έχει γίνει η φωτογραφία του ιδιοκτήτη ενός σπιτιού στη Φλόριντα που είχε την ιδέα να το δέσει με ιμάντες σε μια προσπάθεια να το προστατέψει από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Milton.

Παρά τον σκεπτικισμό όσων είδαν τη φωτογραφία πριν από την καταιγίδα, ο προνοητικός σχεδιασμός του Casares φαίνεται ότι έσωσε το σπίτι από σημαντικές ζημιές.

Με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο ο Casares φύτεψε μεταλλικούς γάντζους στο έδαφος. Στη συνέχεια πέρασε μέσα από τους γάντζους τεράστιους πλαστικούς ιμάντες από αυτούς που χρησιμοποιούνται συνήθως για να συγκρατούν τα εμπορευματοκιβώτια στα πλοία προκειμένου να μην σηκωθεί η οροφή καθώς η καταιγίδα έπληττε την περιοχή.

Ο Casares ξόδεψε συνολικά 22.000 δολάρια για τους γάντζους κα τους ειδικά κατασκευασμένους κατά παραγγελία ιμάντες που έντυσαν την οροφή του σπιτιού της οικογένειας, οι οποίοι λέγεται ότι μπορούν να αντέξουν βάρος 5.400 κιλών.

Ο Casares αποφάσισε να προστατέψει στο σπίτι του μετά τις καταστροφές που υπέστη η οικία της οικογένειάς του, από έναν άλλο τυφώνα ενώ ζούσαν στην Καραϊβική. Τότε ο τυφώνας είχε ξεριζώσει την σκεπή του σπιτιού τους.

Σε ένα βίντεο στο TikTok η κόρη του Casares έδειξε πως το σπίτι άντεξε τελικά από το πέρασμα του τυφώνα.

«Ευτυχώς είμαστε καλά. Υπάρχουν μόνο πολλά φύλλα παντού, αλλά όλα είναι ακόμα άθικτα. Υπάρχουν πολλές πληγείσες περιοχές κοντά στο σπίτι μας», εξήγησε.

@simplyuniquesmiles93 We made it through our second Hurricane and we are blessed to have no crazy damages to rhe home. My prayers still continue to those heavily affected during this time. Me and my dad are about to drive to see if anyone needs help🙏🫶🏼🏠#HurricaneMilton#CentralFL#Orlando#FLhomegoesviral#homestrappeddown#homedepot#lowes#USCC#cargocontrolstraps#acehardware#CNN#wash2news#spectrumnews#telemundo#univision#dailymail#abcnews#ukradiostation ♬ Inspirational – neozilla

Oύτε ένα κεραμίδι δεν έχει φύγει από τη στέγη. Όλα είναι καλά. Δεν πρόκειται να βγάλουμε τους ιμάντες μέχρι να τελειώσει ο τυφώνας!» πρόσθεσε.

Πριν χτυπήσει η καταιγίδα, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχαν γοητευτεί από την ιδέα της Casares.

«Αυτό είναι το πιο Φλόριντα πράγμα που έχω δει ποτέ», αστειεύτηκε ένα άτομο.

«Σέβομαι πραγματικά την προσπάθεια. Ελπίζω να είναι αποτελεσματική», πρόσθεσε ένας άλλος χρήστης.

Ένας άλλος έγραψε: ‘Ο αδερφός ασφάλισε το σπίτι του σαν πιάνο όταν μετακομίζει. Απόλυτος θρύλος».





in.gr