Αρχική Κόσμος Τυφώνας Helene: Πάνω από 227 οι νεκροί σε έξι πολιτείες

Τυφώνας Helene: Πάνω από 227 οι νεκροί σε έξι πολιτείες

27
0


Σαρώνει τις ΗΠΑ ο τυφώνας Helene. Ο αριθμός των νεκρών από την Ελένη έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 227 σε έξι πολιτείες, σύμφωνα με τον απολογισμό του CNN, αφού το Σάββατο ανακοινώθηκαν δύο ακόμη θάνατοι στη Νότια Καρολίνα. Η Helene είναι ο δεύτερος πιο θανατηφόρος τυφώνας που πλήττει την ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών τα τελευταία 50 χρόνια, μετά τον τυφώνα Κατρίνα, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 1.833 ανθρώπους το 2005. Οι αρχές ανακοίνωσαν νωρίτερα το Σάββατο επτά επιπλέον θανάτους στη Βόρεια Καρολίνα.

Μια τεράστια προσπάθεια ανακούφισης βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την κατεστραμμένη περιοχή για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων υποδομών ύδρευσης και κινητής τηλεφωνίας και την παροχή προμηθειών σε περιοχές που έχουν αποκοπεί από την οδική πρόσβαση μετά το ξήλωμα και το ξέπλυμα δρόμων και γεφυρών από την Helene, λένε αξιωματούχοι. Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίστηκαν το Σάββατο.

Πάνω από 227 οι θάνατοι σε έξι πολιτείες

Οι θάνατοι από τον τυφώνα ανά πολιτεία από το Σάββατο έχουν ως εξής:

  • Βόρεια Καρολίνα: 113 άτομα
  • Νότια Καρολίνα: 48 άτομα
  • Τζόρτζια: Γεωργία: 33 άτομα
  • Φλόριντα: 20 άτομα
  • Τενεσί: 11 άτομα
  • Βιρτζίνια: 2 άτομα

Κλειστό παραμένει το Blue Ridge Parkway

Το Blue Ridge Parkway μήκους 400 μιλίων που εκτείνεται μέσω της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνια θα παραμείνει κλειστό χωρίς καθορισμένη ημερομηνία επαναλειτουργίας, καθώς τα συνεργεία συνεχίζουν να αξιολογούν τις ζημιές από την Helene, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου. Οι ομάδες έχουν αναφέρει «σημαντικές, και σε ορισμένες περιπτώσεις καταστροφικές» ζημιές κατά μήκος τμημάτων του πάρκου, δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πάρκου Μάικ Λίττερστ. Οι εικόνες που μοιράστηκε ο Litterst αποκάλυψαν πεσμένα δέντρα και ένα ξέπλυμα του δρόμου κοντά στο Gooch Gap. Το πάρκο καταγράφηκε ως ο νούμερο ένα πιο επισκέψιμος χώρος του NPS το 2023 με 16,75 εκατομμύρια επισκέψεις, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως το CNN.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από όλες τις ΗΠΑ ανταποκρίνονται στην κατεστραμμένη από τον τυφώνα κομητεία της Βόρειας Καρολίνας: Η πληγείσα από τον τυφώνα κομητεία Buncombe της Βόρειας Καρολίνας λαμβάνει βοήθεια από αρκετές εκατοντάδες διασώστες έκτακτης ανάγκης από υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί μέχρι το Σάββατο, μεταξύ των οποίων και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης. «Θα δείτε τα φορτηγά τους (FDNY) έξω, αλλά έχουμε πληρώματα από όλη τη χώρα που βρίσκονται εδώ, και ο αριθμός αυτός είναι πάνω από 1.300», δήλωσε η εκπρόσωπος της κομητείας Λίλιαν Γκόβους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών έχει περισσότερους από 3.000 ομοσπονδιακούς ανταποκριτές επί τόπου στη Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε η MaryAnn Tierney, επικεφαλής της ομάδας βοήθειας της FEMA για τη διαχείριση εθνικών συμβάντων.

Εικόνες καταστροφής από τον τυφώνα

Χιλιάδες πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα

Περισσότεροι από 460.000 πελάτες σε πέντε πολιτείες εξακολουθούν να είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου η Ελένη έπληξε τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με το poweroutage.us.

Περίπου 463.843 πελάτες στη Νότια Καρολίνα, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Τζόρτζια, τη Φλόριντα και τη Βιρτζίνια περίμεναν να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ νωρίτερα το Σάββατο ήταν περισσότεροι από 500.000 χωρίς ρεύμα. Περισσότεροι από 74.000 άνθρωποι ήταν χωρίς ρεύμα στην κομητεία Μπάνκομπ το Σάββατο, σύμφωνα με την υπεύθυνη της κομητείας Άβριλ Πίντερ.

Κατανομή των διακοπών ρεύματος ανά πολιτεία:

  • Καρολίνα: 170.648
  • Βόρεια Καρολίνα: 144.711
  • Φλόριντα: 3,628
  • Βιρτζίνια: 3,594
  • Τζόρτζια: 141,262

Έκτακτη χρηματοδότηση στη Βόρεια Καρολίνα στέλνει το υπουργείο Μεταφορών

Το Υπουργείο Μεταφορών στέλνει 100 εκατομμύρια δολάρια σε έκτακτα κονδύλια στη Βόρεια Καρολίνα, προκειμένου η πολιτεία να τα χρησιμοποιήσει για «άμεσες εργασίες έκτακτης ανάγκης» που απαιτούνται σε δρόμους και γέφυρες που επλήγησαν από τον τυφώνα Helene, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο.

«Εργαζόμενοι σε στενό συντονισμό με τη Βόρεια Καρολίνα, παρέχουμε αυτόν τον αρχικό γύρο χρηματοδότησης ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην επισκευή και επαναλειτουργία των δρόμων και στην αποκατάσταση κρίσιμων διαδρομών», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπάτιγκιγκ. Το πρόγραμμα έκτακτης βοήθειας της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμων παρείχε τη χρηματοδότηση.

Βίντεο δείχνει ολόκληρες κατασκευές να σκίζονται στη μέση



in.gr